Donacija Općine Centar Medicinskom fakultetu u Sarajevu: 20.000 KM za konsultacioni mikroskop

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.


medicinski fakultet u sarajevu

Općina Centar na ovaj način želi omogućiti, mladim ljudima, od kojih zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, što kvalitetnije uslove za obrazovanje.

Nastavni proces

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Stvaranju kvalitetnijih uslova za obrazovanje mladih, Općina Centar doprinosi stalnim ulaganjem u nabavku neophodne opreme za potrebe nastavnih procesa. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Medicinskom fakultetu u Sarajevu koji je iz općinskog budžeta dobio donaciju od 20.000 KM.

Protokol o realizaciji navedenih finansijskih sredstava, u ime Općine Centar, potpisao je načelnik Dževad Bećirević, a u ime Fakulteta dekanesa prof. dr. Almira Hadžović-Džuvo.

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Bećireviću, dekanesa Džuvo je kazala kako ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže rad Medicinskog fakulteta, te da će ovu donaciju upotrijebiti za nabavku nastavno-informatičke opreme u sali za mikroskopiranje na Institutu za patologiju.

Analiza uzorka

– Donirana sredstva ćemo iskoristiti za nabavku konsultacionog mikroskopa na kojem studenti uče kako gledati i analizirati uzorke tkiva i tkivnih tečnosti bolesnika. Specifičnost ovog mikroskopa ogleda se u tome što istovremeno i student i profesor mogu posmatrati određeni uzorak što umnogome olakšava nastavni proces. Do sada nismo imali taj aparat i zaista izražavamo veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Bećireviću na ovoj izuzetno značajnoj donaciji. Konsultacioni mikroskop koristi se za nastavni proces na dodiplomskom, postiplomskom, doktorskom kao i na specijalizacijskom studiju, naglasila je Džuvo.

(Oslobođenje)