Dan ispita – preživite ga bezbolno uz naše savjete

Napokon je došao trenutak istine – dan polaganja kolokvija ili ispita. U ovoj fazi naučeno je sve što si mogao naučiti i spreman si za veliki dan. No, ono najvažnije, dobru pripremu na dan ispita, još uvijek trebaš napraviti.


Bez obzira na to koliko si naučio, lošom pripremom moguće je da rezultati na ispitu ne pokažu tvoje pravo znanje. Dobri rezultati mogu izostati ako si na dan ispita umoran, nesiguran ili stres preuzme kontrolu nad tobom. Upravo iz tog razloga, htjeli bismo ti dati nekoliko važnih savjeta uz koje će tvoj naizgled stresan dan proći bez velikih problema i nepotrebnog nerviranja, prenosi educentar.net.

1. Naspavaj se

Odmor je najvažniji da bi bio koncentriran i spreman za dan koji dolazi. Naročito ako ti ispit počinje rano ujutro, kreni na spavanje ranije nego što to radiš inače. Mnogi studenti noć prije ispita uopće ne spavaju jer umjesto kvalitetnog odmora biraju ponavljanje u zadnji čas. Međutim, to se ne preporučuje. Kvalitetan san važniji je od ponavljanja za ispit jer tvoje tijelo ionako ne može zapamtiti važne podatke kad je umorno. Ako budeš iscrpljen za vrijeme pisanja ispita, tvoji će rezultati na kraju biti lošiji.