CPCD: mentoRING program spojio 1170 žena iz čitave BiH

Centar za promociju civilnog društva je u sklopu mentoRING programa 2014. spojio rekordnih 280 mentorskih parova.


mentoRING cover1

Centar za promociju civilnog društva je u sklopu mentoRING programa 2014. spojio rekordnih 280 mentorskih parova. Od početka rada mentoRING je povezao ukupno 1170 žena iz cijele Bosne i Hercegovine, što ga čini najuspješnijim programom ove vrste u regionu.

mentoRING program jedinstven je pristup razvoju i osnaživanju žena u BiH. Promovirajući žensku solidarnost, kroz poslovno okruženje, privatne kontakte, neformalna druženja i mentorsku šetnju, uspješne žene pomažu mladim ženama i djevojkama da postignu svoje ciljeve u poslovnim karijerama i životu.

– Program predstavlja priliku za mlade žene da upoznaju i uče, dobiju savjet i ohrabrenje iskusnih i uspješnih žena iz svih sfera društva. Presretni smo što mentoRING raste iz godine u godinu. Uskoro ćemo pokrenuti niz drugih aktivnosti koje će uključivati edukativne radionice i druženja širom zemlje, naglasila je direktorica CPCD-a, Aida Daguda.

Krajem maja 2014. godine CPCD će ogranizirati svečanost za učesnice mentoRING programa koja će obilježiti još jedan uspješan mentorski ciklus, nova znanja i sklopljena prijateljstva. Svečanost se organizuje pod nazivom “Najmoćnije žene BiH”, koji simbolizira žensku solidarnost kao recept za uspjeh i napredak.

Za više informacija posjetite www.mentoring.ba, kao i Facebook grupu Najmoćnije žene BiH.

(STUDOMAT.ba)