BHAAAS u Sarajevu: Otvoren je ured u prostorijama Kampusa UNSA

Otvaranju su prisustvovali i predstavnici Univerziteta u Sarajevu.


Foto: Facebook

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) otvorila je svoj ured u Sarajevu, tačnije u Kampusu Univerziteta Sarajevo.

Advertisements

Na otvaranju ureda, čije su osnivanje i opremanje omogućili članovi svojim donacijama, prisustvovali su predsjednik BHAAAS-a prof. Ismar Volić, te članovi, prijatelji i uposlenici BHAAAS-a, saopćeno je iz ove organizacije.

Otvaranju su prisustvovali i predstavnici Univerziteta u Sarajevu, te Federalnog ministarstva zdravlja i Ministarstva izbjeglica i raseljenih lica s kojima će BHAAAS nastaviti uspješnu saradnju kroz buduće projekte.

Advertisements

Inače, Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) je neprofitna i nepolitička bosanskohercegovačko-američka organizacija koja je osnovana 2007. u Charlotteu, u Sjevernoj Karolini (SAD). Organizacija okuplja visoko etablirane znanstvenike iz oblasti prirodnih, tehničkih i humanističkih znanosti, doktore s najuglednijih američkih klinika, te ugledne pisce i umjetnike.

Svake godine BHAAAS organizuje Dane BHAAAS-a koji se održavaju u nekom od bh. gradova, a ovom velikom naučnom skupu do sada je prisustvalo na hiljade učesnika, piše Oslobođenje.