Bh. forum o upravlјanju internetom

U Sarajevu će 01.10.2015. godine biti održan prvi "Bosanskohercegovački forum o upravlјanju internetom" organizovan od strane One World Platform u partnerstvu sa Regulatornom agencijom za komunikacije (RAK).


bh forum o upravljanju internetom

Organizatori upućuju poziv zainteresovanim studentima dadaju svoj odgovor na pitanje “Ko upravlja internetom?” i na taj način obezbijede sebi besplatno učešće (troškove prevoza i smještaja pokriva organizator uz podršku Vijeća Evrope) na forumu, pojačaju glas i vidljivost mladih ljudi te na taj način obogate prvi “Bh. forum o upravljanju internetom.”

Glas mladih je pokretačka i inovativna snaga, te itekako značajna karika u sveukupnoj slici o upravljanju internetom.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Važno nam je stvoriti jednake prilike za studente i studentkinje iz čitave Bosne i Hercegovine, kao i dati prostor za učenje i dijeljenje mišljenja, poručuju organizatori.

Ciljevi Foruma su:

  • Podizanje svijesti i promovisanje boljeg razumijevanja interneta kao platforme otvorene za sve relevantne aktere (vlada, biznis sektor, civilno društvo, tehnička zajednica, akademija, mediji);
  • Bolje razumijevanje uloga i odgovornosti koju akteri imaju u upravljanju internetom;
  • Kreiranje okvira za dijalog o ulozi interneta u smislu jačanja ostvarivanja ljudskih prava, promocije vladavine prava i demokratije

Forum će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, a podržan je od strane Vijeća Evrope, Internet korporacije za dodijeljena imena i brojeve (ICANN), Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), Association for Progressive Communications (APC), CORE-a, RIPE NCC-a.

Krajnji datum za prijavu je 20.09.2015. Odabrani studenti će biti obaviješteni do 23.09.2015. godine.

Napomena: Refundacija troškova putnih karata se vrši naknadno, putem ugovora. Obavezno je da studenti imaju svoje bankovne račune.

Kontakt e-mail: bhigf@oneworldplatform.net

Dodatne informacije: oneworldplatform.net

(UIS)