Studentica iz Sarajeva uživa u avanturi: Na motociklu otkriva svijet, a radi i restauracije

"Mladi moraju da rade na sebi i ne gube svoje vrijeme na nepotrebne stvari," poručila je studentica Larisa.


larisa kadic
Foto: Larisa Kadić

Studentica iz Sarajeva, 24-godišnja Larisa Kadić  živi svoje snove. Naime, ova studentica Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu zaljubljenica je u motocikle i to svakodnevno dokazuje vozeći se ulicama Sarajeva na svom dvotočkašu. U razgovoru za Avaz Larisa je otkrila kako se javila ljubav prema motociklima.

Prvi projekt

– Ljubav prema motociklima javila se u srednjoj školi. Zajedno s automobilima, svijet motocikala mi je tada bio fascinantan, ali u isto vrijeme sam mislila da je to ipak preambiciozan poduhvat za mene. Međutim, s godinama sam učila od ljudi oko sebe i shvatila da to nije nemoguće, navela je Kadić.

Vožnjom motocikla, dodaje, otkrila je novi svijet koji do tada nije poznavala. Kako navodi, u njenom karakteru uvijek je bila potreba za avanturom i putovanjem, tako da je motocikl bio jedini ispravan odgovor.

 – Taj osjećaj slobode je teško opisati, a ljubav samo raste iz dana u dan. Osim vožnje, izuzetno me zainteresirala i restauracija motocikla, a trenutno privodim kraju svoj prvi projekt restauracije. Moj momak je automehaničar, te sam u posljednjih osam godina uz njega naučila dosta stvari o popravci automobila i motocikala, rekla je 24-godišnja motociklistkinja.

Poruka mladima

– Voljela bih da mladi vjeruju u sebe, ali u isto vrijeme rade na svojim željama, a ne da ih drže u spašenom folderu za kasnije, jer vrijeme brzo odlazi. Mladi moraju da rade na sebi i ne gube svoje vrijeme na nepotrebne stvari. Vjerujte u svoj cilj, ali znajte da je nemoguće doći do njega bez velikog truda, rada i posvećenosti, rekla je Larisa Kadić.