Bez straha i cenzure: Studentski aktivizam

Politička pripadnost i strah prepreke su koje usporavaju aktivizam studenata, zaključak je emisije "Bez straha i cenzure" koju gledatelji TV1 mogu pogledati u ponedjeljak u 21 sat.


bezstraha i cenzure

Zašto mladi ne žele mijenjati svijet oko sebe, pokušat će odgovoriti Nijaz Skenderagić i Rasim Kadić, dva uspješna biznismena koji su kao studenti bili politički aktivni, studenti Amar Merdan i Sedin Spahić iz Sarajeva, te Sandra Janković i Đorđije Kašiković iz Banja Luke.

Gosti emisije “Bez straha i cenzure” smatraju da su studenti aktivni u političkim partijama, nevladinim i studentskim organizacijama vrlo bitni za bh. društvo, ali da nažalost mladi nisu zainteresirani za ovaj vid aktivizma.


O serijalu “Bez straha i cenzure”

Serijal producira TV1 u saradnji sa univerzitetima i udruženjima studenata iz cijele BiH, a gosti emisija bit će kako studenti, tako i predstavnici akademske zajednice, nevladinih organizacija, resornih ministarstava i predstavnika bh. organa vlasti od kojih se očekuje aktivno rješavanje problema studentske populacije.

U projekat su uključeni Sveučilište u Mostaru, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar, Univerziteti u Sarajevu, Banja Luci, Bihaću, Zenici, Tuzli, te Univerzitet Istočno Sarajevo.

BEZ STRAHA I CENZURE PONEDJELJAK

(STUDOMAT.ba)