160.000 KM za stipendije zvorničkih studenata

Gradska uprava Zvornik raspisala je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2018/2019. godinu. U Budžetu Grada za stipendiranje studenata u 2019. godini planirano je 160.000 KM.


Pravo na stipendije imaju redovni studenti fakulteta, visokih i viših škola koji imaju stalno mjesto prebivališta na teritoriji Grada Zvornik i studiraju na fakultetima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Republici Srbiji, uz uslove da nisu izgubili jednu od prethodnih godina studija, da ne koriste stipendije od strane drugog davaoca, da nemaju prosjek ocjena manji od 7,50, studentima prve godine, osim nosiocima “Vukove diplome”, da nisu u statusu apsolventa, da nisu stariiji od 26 godina i da dostave kompletnu dokumentaciju.

Advertisements

Svim studentima sa prosjekom ocjena većim od 8,5, „vukovcima“, studentima bez oba roditelja, studentima sa smetnjama u razvoju i za 10 studenata master studija sa prosjekom ocjena preko 9,00, koji se prijave na Konkurs i dostave potrebnu dokumentaciju, biće odobrene stipendije na godišnjem nivou od 1.000 KM, a godišnji iznos za ostale kategorije biće utvrđen na osnovu broja prijavljenih studenata.

Advertisements

Konkurs ostaje otvoren do 30. decembra 2018. godine. Više informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)

 

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!