BEUM 2016: 250 mladih iz cijelog svijeta rješavalo probleme EU u Beogradu

U Narodnoj skupštini Republike Srbije, uz podršku Kancelarije za mlade Grada Beograda od 26. do 30. oktobra 2016. godine organizovano je šesto izdanje projekta: Beogradski model Evropske unije – BEUM 2016.


Udruženje BEUM kao organizator projekta okupilo je preko 250 mladih iz cijele Evrope, kao i iz Kanade, Tunisa i Malezije koji su simulirali zasjedanje institucija EU, po pravilima i procedurama koje sprovode Evropsko vijeće, Vijeće EU, Evropski parlament i Evropski sud pravde.

Advertisements

Gostima iz inostranstva prezentovano je kulturno i historijsko nasljeđe Grada Beograda, kao i prilike za pokretanje startup kompanija.

Udruženje BEUM koje je osnovano 2011. godine u Beogradu stvorilo je mrežu od više od 1.000 članova u preko 50 zemalja svijeta i kroz svoje projekte promoviše Beograd i Srbiju, kao i potencijal mladih i znanje koje oni nude globalnom tržištu.

Advertisements

– Imali smo čast da još jednom, po šesti put za redom, ponovimo paradoks tako što smo u Srbiji, zemlji koja nije članica Evropske unije, organizovali najveću simulaciju zasjedanja EU institucija na cijelom svijetu. Studenti iz zemalja članica EU, kao i njihove kolege iz Kanade, Malezije, Azerbejdžana i Tunisa su došli u naš grad da uče o tome kako EU funkcioniše, izjavila je PR projekta Nina Petrović, ispred Udruženja BEUM.

Za više informacija o projektu, anegdote stranaca u Beogradu, slike sa konferencije i ostale info, molimo da nas kontaktirate na: Nina Petrović, PR, npetrovic@beum.org i 069/571-3335

(STUDOMAT.ba)