Bob Proctor – čovjek čije savjete slijede najbolji

Bob Proktor je jedan od najvećih stručnjaka za lični i profesionalni razvoj. Kada počenete da čitate njegove knjige i slušate njegova predavanja, uvidjet ćete zašto je na dobrom glasu.


Foto: Bob Proctor
Foto: Bob Proctor

Za milione ljudi širom svijeta, ime Bob Proktor je sinonim za uspjeh. Mnogo prije nego što ga je učešće u hit filmu “Tajna” lansiralo u dimenziju popularnih trenera, on je već bio legendarna figura u svijetu ličnog i profesionalnog razvoja.

Advertisements

Njegovi uvidi, inspiracija, ideje, sistemi i strategije podstakli su na preobražaj mnoge karijere i stvaranje milionskog profita pojedinaca i kompanija.

Danas je Proktor pisac, govornik, poslovni konsultant i trener ličnog razvoja.

Proktor je radio sa najvećim imenima u svijetu biznisa među kojima su: Prudential osiguranje, Procter and Gamble, Metropolitan životno osiguranje, Royal Doulton, United State Steel, General Motors, Malaysia Airlines, AT&T, Verzion, American Express, Fortune 500 i mnoge druge.

Kroz Proctor Galager Institut, Bob Proktor, Sendi Galager i njihov tim obučavaju principima, strategijama i osnovama koje pomažu ljudima i organizacijama da stvore rezultate kakve žele u životu i poslovanju.

Advertisements

Interesantan je podatak da je Bob Proktor bio siromašan i izbačen iz srednje škole. Radio je svakakve beznadežne poslove, a dugovi su rasli. A onda mu je u ruke dospjela knjiga Napoleona Hila “Misli i obogati se“ koja mu je promijenila život. Za godinu dana zarađivao je 175.000 dolara godišnje, a ubrzo i milion.

Nakon rada sa Erlom Najtingelom i Lojdom Konantom u Chicagu, ranih sedamdesetih, Proktor je počeo da razvija sopstvene programe za seminare. Od tada je širom svijeta držao seminare „Kako postići cilj“, „Izazov za Vaš potecijal“, „Formula uspjeha“, „Model za milion dolara“, „Drevne tajne prodaje“, „Zaraditi proviziju“ i „Rođeni ste bogati“.

Jedno od najčešćih pitanja koje svaki čovjek sebi postavi jeste kako uspjeti, a on to definiše na način da: „uspjeh nije uvijek “posezanje” za nečim što nemate, već “hvatanje” dijelova koji su već tu.”

Ukoliko Vas interesuju savjeti koji su mnogim uspješnim poslovnim ljudima današnjice pomogli, počnite od knjige “Rođeni ste bogati” koja je, kako sam Bob Proktor kaže, namijenjena da se „srkne i okusi“, a ne da se „proguta“.

(Poslovni svijet)