ARZ BiH: Bh. građani mogu konkurisati na sezonske poslove u Crnoj Gori

Agencija za rad i zapošljavanje BiH saopštila je da je Skupština Crne Gore 28.5.2015. godine usvojila izmjene Zakona o strancima kojima je predviđena privremena suspenzija članova 64. i 66. Zakona do 1.11.2015. godine.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Navedeni članovi odnosili su se na zapošljavanje i sezonsko zapošljavanje stranaca u Crnoj Gori, te su uvjetovali zapošljavanje stranaca samo ukoliko na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore nema nezaposlenih crnogorskih državljana koji ispunjavaju uslove za zasnivanje radnog odnosa na tom radnom mjestu.

To znači da naši građani mogu konkurisati za poslove u Crnoj Gori u tekućoj turističkoj sezoni na način i uz uslove kao i ranijih godina, bez da prednost u zapošljavanju imaju crnogorski državljani, navodi se iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X