Ambasador Republike Argentine Nj. e. Maximiliano Gregorio Cernadas posjetio Filozofski fakultet

Nerezidentni ambasador Republike Argentine u Bosni i Hercegovini Nj. e. dr. Maximilano Gregorio Cernadas posjetio je 17. decembra 2019. godine Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu.


Prijem ambasadoru Cernadasu upriličio je doc. dr. Amir Duranović, prodekan za naučnoistraživački rad, međunarodnu akademsku saradnju i izdavaštvo Filozofskog fakulteta, zajedno sa dr. Edinom Spahić Šagolj, šeficom Katedre za španski jezik na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prenosi unsa.ba.

Advertisements

Tokom razgovora istaknuta je dobra saradnja sa Ambasadom Republike Argentine u proteklom periodu, ali je naglašena i potreba povezivanja sa argentinskim univerzitetima, što će biti predmet razgovora u narednom periodu.

Advertisements

Nakon prijema ambasador Cernadas, doktor nauka u oblasti književnosti, održao je predavanje studentima Filozofskog fakulteta o argentinskom piscu Ernestu Sabatu pod naslovom „Cuando los Sábato vieron el rostro de Abaddón: La historia desconocida de la familia Sábato frente a las tensiones entre la política, la ciencia y la ética”.

(STUDOMAT.ba)