Osmogodišnjak u 2019. zaradio 26 miliona dolara, prvi na listi najplaćenijih YouTubera

Magazin Forbes napravio je listu deset najplaćenijih YouTubera 2019. godine, a nevjerovatna činjenica jeste da je osmogodišnji Ryan Kaji drugu godinu zaredom na prvoj poziciji.


Kaji je svoj kanal pokrenuo kada je imao samo tri godine, kada je počeo odmotavati poklone i igračke koje kupi i snimati se kamerom. Sve to je preraslo u mini-naučne eksperimente koje je također snimao kamerom, da bi nedugo poslije potpisao ugovor i sa Nickelodeonom i Huluom. Ove godine je zaradio 26 miliona dolara, što ga lansiralo na vrh Forbesove liste, prenosi 6yka.com.

Advertisements

Na drugom mjestu je kanal Dude Perfect, koji je ove godine zaradio 20 miliona dolara. Videa za ovaj kanal snimaju prijatelji Coby Cotton, Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones i Tyler Toney koji igraju razne sportove, trikove i ruše Guinnessove rekorde.

Petogodišnja Anastasia Radzinskaya na trećem je mjestu sa 18 miliona dolara zarade i nekoliko ugovora sa različitim kompanijama. Iza nje su Rhett McLaughlin i Link Neal koji vode Good Mythical Morning i koji su ove godine zaradili 17,5 miliona dolara.

Kanal o savjetima za šminkanje vodi Jeffree Star koji je ove godine zaradio 17 miliona i tako se plasirao na peto mjesto Forbesove liste, dok je odmah iza njega Preston Arsement sa tri miliona manjom zaradom i kanalom na kojem prikazuje igranje različitih igara.

Advertisements

PewDiePie nekad je bio najplaćeniji YouTuber, ali sada zauzima sedmo mjesto ove liste sa 13 miliona. No, velika je vjerovatnoća da ga naredne godine neće biti na njoj jer je ranije ovog mjeseca najavio da će privremeno napustiti YouTube kako bi se odmorio. On 7. mjesto dijeli sa Markiplierom koji je zaradio istu sumu novca.

Naposljetku, 9. i 10. mjesto zauzimaju DanTDM (12 miliona dolara) i VanossGaming (11,5 miliona).

(STUDOMAT.ba)