Milioner objavio nevjerovatnu ponudu: “Tražim nekog da me fotka za Instagram, plaćam 55 hiljada dolara”

Fotograf bi trebao biti fleksibilan i imati svoju opremu, a troškovi smještaja i putovanja širom svijeta plaćat će mladi Matthew Lepre koji mjesečno zarađuje 120 hiljada dolara.


matthew lepre milioner instagram 4

Australski milioner nudi sretniku priliku da bude njegov lični fotograf – puno radno vrijeme, za šta će mu platiti 55.000 dolara na godinu, prenosi tuzlanski.ba.

Matthew Lepre, osnivač Ecom Warrior Academy, cijelu godinu će putovati po Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama. – Samo u protekloj godini uspio sam proširiti posao tokom putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate, Indoneziju, SAD, Novi Zeland, Italiju, Francusku, Španiju, Švicarsku i Tajland, a sada ću se moći osloniti na mog najboljeg prijatelja koji će uvijek biti pored mene da me slika – kazao je Lepre. Zaposlenik će trebati imati važeći pasoš, biti u mogućnosti putovati i imati oko za – savršenu sliku.

– Moj život u Sydneyju postao je prilično užurban. Prije samo nekoliko sedmica, jedna od vodećih televizijskih stanica u Milanu zamolila me da dođem na intervju, pa sam morao sve pustiti, i uskočiti u avion te otputovati na drugu stranu svijeta. Odabrana osoba trebala bi zato biti fleksibilna i sposobna da mi se pridruži u tom mom ludom rasporedu koji bi me mogao odvesti bilo gdje, bilo kad – kaže mladi miloner koji će pokriti sve troškove letova i smještaja.

Od fotografa očekuje da ima svoju profesionalnu opremu. Ove godine, Lepre je sličnim pozivom objavio potragu za ličnog asistenta odnosno asistenticu koju će plaćati 52.000 američkih dolara, što je osnovna cifra, uz naravno, sva luksuzna putovanja.

Poduzetnik, koji zarađuje 120.000 dolara mjesečno i vlasnik je četiri uspješne internet trgovine, pregledao je više od 70.000 prijava nakon što je zaposlio bivšu studenticu mode Tyannu De Assis. U 75 posto slučaja, prijavile su se žene.

Ovo je ludo. Još sam u šoku i pitam se kako je uopće prošla moja biografija – rekla je De Assis u oktobru.

No uz biografiju je poslala i propratno pismo koje je naslovila “Najzabavnija lična asistentica koju ćete ikada imati”. Veliki dio radnog vijeka provela je radeći u odnosima s javnošću i kao voditeljica, pa je navikla na stalne sastanke i razgovore s klijentima na svim kontinentima.

Tyanna ima iskustva u radu s generalnim direktorima i direktorima te dobro poznaje društvene medije. Ona je perfekcionista i savršena je za ovu ulogu te je detaljna u svim zadacima – rekao je tada Lepre. Milioner je postao nakon što je s 23 godine odustao od studiranja, započevši svoj biznis. Moto mu je da se samo s puno rada može nešto postići. Uprkos bogatstvu, nikada neće zaboraviti odakle potiče. Odgojila ga je samohrana majka u predgrađu Sydneya, a često su dobivali obroke koje je dijelila crkva.

Život uvijek vraća onima manje sretnim i uvijek sam zahvalan onima koji su podržavali moju mamu i mene u mračnim danima, kad su vremena bila finansijski teška.

(STUDOMAT.ba)