AIESEC: Prijave za ljetnu realizaciju programa “Global Citizen” su počele [VIDEO]

AIESEC Bosne i Hercegovine otvorio je novi krug aplikacija za ljetnu realizaciju programa -Global Citizen-. U programu mogu sudjelovati studenti i postdiplomci sa svih Univerziteta u Bosni i Hercegovini.


AIESEC Bosne i Hercegovine otvorio je novi krug aplikacija za ljetnu realizaciju programa “Global Citizen”. U programu mogu sudjelovati studenti i postdiplomci sa svih Univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Advertisements

Program “Global Citizen” je internacionalni volonterski program koji omogućava studentima iz Bosne i Hercegovine da stječu lidersko iskustvo i kroz rad na projektima u drugim zemljama pozitivno utječu na tamošnje stanje u društvu. Ljetni fokus programa “Global Citizen” jesu problemi u edukaciji, multikulturalizmu i socijalnom položaju.

Studenti iz Bosne i Hercegovine imaju priliku da direktno utječu na riješavanje ovih problema, te da se s tim iskustvom vrate u Bosnu i Hercegovinu i tako pozitivno utječu na bosanskohercegovačko društvo. Kroz iskustvo u programu “Global Citizen” studenti također imaju priliku da razviju svoje vještine i steknu iskustvo rada u internacionalnoj atmosferi kroz upoznavanje drugih kultura.

Program “Global Citizen” traje 6-8 sedmica, a pravo apliciranja imaju svi studenti i postdiplomci (unutar dvije godine od završetka školovanja) između 18 i 30 godina. Svi zainteresirani mogu posjetiti web portal: opportunites.aiesec.org gdje mogu pogledati trenutnu ponudu praksi i aplicirati na projekt i zemlju koja odgovara njihovim ambicijama. Za više informacija mogu posjetiti i online priručnik kao i Facebook stranice AIESEC-a u Bosni i Hercegovini.

Advertisements

Rok za prijavu je sredina maja 2014. godine, a realizacija programa počinje početkom juna 2014. Ovog ljeta, studenti mogu birati vršenje pozitivnog utjecaja prije nego obični odmor.

AIESEC je najveća međunarodna mreža studenata i mladih ljudi, koja vrši pozitivan utjecaj na društvo kroz iskustva koja razvijaju mlade lidere. Postoji u 124 zemlje svijeta, između ostalih i u Bosni i Hercegovini, i to već 60 godina, a ima viziju da ispuni ljudski potencijal i doprinese miru u svijetu.

(STUDOMAT.ba)