A2P messaging lider jača svoj razvojni centar u Sarajevu

Kompanija Infobip je prošle godine proslavila svoj deseti rođendan, a ove godine slavi sedmu godinu postojanja u Sarajevu.


Danas je Infobip jedan od lidera globalne telekom industrije, sa više od 1.100 zaposlenih u 52 ureda  širom svijeta, a u svom portfoliu broji preko 200 hiljada klijenata, što ga svrstava u rang najvećih IT kompanija.

Advertisements

Osnova Infobipovog poslovanja bazirana je na razvoju vodeće svjetske platforme za obradu i dostavu SMS i glasovnih poruka, push notifikacija, emaila te poruka putem globalno popularnih aplikacija kao što su Viber, Facebook Messenger, LINE, Telegram i druge.

Advertisements

Priča o maloj lokalnoj kompaniji koja je odavno prerasla granice regiona, počela je prije jedanaest godina u Vodnjanu, malom mjestu pored Pule u Istri, a deceniju poslije može se pohvaliti sa sedam developerskih centara u Puli, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu, St. Petersburgu i indijskom gradu Pune. Sarajevski ured trenutno broji oko 100 zaposlenih od kojih je 30 developera, a misija je da ovaj ured zaposli još toliko novih članova.

– Potreba za jačanjem razvojnog centra u Sarajevu nastala je prvenstveno zbog toga što je to jedan od najjačih Infobipovih razvojnih centara, te želimo preuzeti izazovne projekte i pokazati koliko Bosna i Hercegovina ima talentovane stručnjake u oblasti inžinjeringa. Trenutno u Sarajevu radimo na par neovisnih projekata koji su dio Infobip platforme: Network Operations Center, VoIP platforma, Deployment manager, USSD platforma, Customer Reporting i brojni drugi. Obzirom da trenutno komuniciramo sa 60% svih trenutno aktivnih mobilnih uređaja na planeti, a cilj nam je da do kraja 2018. dotaknemo svaki mobilni uređaj na svijetu, plan je i da development tim u Sarajevu ojačamo sa barem 10 novih članova, rekao je Dino Bičo, voditelj Infobipovog razvojnog centra u Sarajevu.

Vrijednosti koje Infobip kao kompanija cijeni su prvenstveno timski rad, proaktivnost i želja za konstantnim napredovanjem. Kako bi to postigli, svojim uspolenicima nude brojne pogodnosti koje im omogućuju da se osjećaju ugodno tokom radnog dana, te da uživaju u onom što svakodnevno rade.

Kao najveće benefite, Bičo navodi: „Razvijamo vlastite proizvode i ne radimo outsourcing, samim time nemamo pritisak od rokova i klijenata, te imamo slobodu u kreiranju svog radnog vremena i taskova. Imamo i veliku slobodu u izboru i isprobavanju novih tehnologija, što nama inžinjerima predstavlja najveći benefit.

Unutar razvojnog odjela imamo sedam  nivoa i svakom članu tima je omogućeno da napreduje u skladu sa svojim ambicijama – prema ulogama Team Leada ili Division Leada, ili prema ulozi Software Architecta.

Svaki developer ima edukacijski budžet koji koristi za seminare, konferencije, online kurseve, kupovinu knjiga, u skladu sa ličnim željama. Organizujemo i internu DevDays konferenciju koja za cilj ima razmjenu znanja i iskustava u korištenju novih i postojećih tehnologija.

Kako to već odavno nalažu prakse vodećih IT kompanija u svijetu, Infobipovi  uposlenici imaju plaćenu teretanu, voće, kafu i sokove, kao i organizovana stalna druženja sa kolegama, te pet  teambuildinga tokom godine.“

Trenutno je Infobip u potrazi za novim uposlenicima za poziciju Software Inžinjer, stoga ukoliko želite biti dio Infobipove globalne misije više informacija možete pronaći klikom na ovaj link.

(STUDOMAT.ba)

 

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!