Programom konferencije predviđeno je predstavljanje potencijala za razvoj Mostara, Hercegovine i BiH kao i konkretnih primjera bh. firmi i uspješnih poduzetnika.

Primjerima dobre poslovne prakse i razvoja predstavit će se grad Tešanj i tešanjski poduzetnici, a s druge strane uspješni privredni predstavnici iz grada Mostara.

Privrednu konferenciju otvorit će gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić te načelnik Tešnja Suad Huskić.

O razvoju metalne industrije Hercegovine govorit će prof. dr. Safet Isić, o fenomenu razvoja Tešnja doc. dr. Ismar Alagić, dok će o infrastrukturi prostornih podataka govoriti dr. Salem Bubalo, a o zaštiti domaće proizvodnje dipl. maš.ing. Šemsudin Mehmedović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, navodi se u saopštenju iz Udruženja “Eko energija”.

(STUDOMAT.ba)

Prethodni članakKako kafa poboljšava zdravlje?
Naredni članakTeslini izumi za koje vjerovatno niste znali da su njegovi

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.