Naučno-stručna konferencija: “Primjerima dobre prakse ka bržem razvoju Grada Mostara”

Udruženje za ekologiju i ekonomski razvoj Eko-energija Mostar u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u petak, 13.11.2015. godine, sa početkom u 9 sati u zgradi Vijećnice Grada Mostara organizuje prvu naučno-stručnu konferenciju "Primjerima dobre poslovne prakse ka bržem ekonomskom razvoju Grada Mostara".


Mostar

Programom konferencije predviđeno je predstavljanje potencijala za razvoj Mostara, Hercegovine i BiH kao i konkretnih primjera bh. firmi i uspješnih poduzetnika.

Primjerima dobre poslovne prakse i razvoja predstavit će se grad Tešanj i tešanjski poduzetnici, a s druge strane uspješni privredni predstavnici iz grada Mostara.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Privrednu konferenciju otvorit će gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić te načelnik Tešnja Suad Huskić.

O razvoju metalne industrije Hercegovine govorit će prof. dr. Safet Isić, o fenomenu razvoja Tešnja doc. dr. Ismar Alagić, dok će o infrastrukturi prostornih podataka govoriti dr. Salem Bubalo, a o zaštiti domaće proizvodnje dipl. maš.ing. Šemsudin Mehmedović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, navodi se u saopštenju iz Udruženja “Eko energija”.

(STUDOMAT.ba)