Zenica: Učlanite se u gradski debatni klub “Agora”

Gradski debatni klub „Agora“ Zenica aktivno djeluje od juna 2018. godine u okviru Udruženja “Naša djeca” Zenica. Redovni treninzi održavaju se jednom sedmično, a do sada su organizovane brojne radionice, projekti i javne debate.


hand with cartoon speech

Mladi ste i u potrazi za novim avanturama?
Tražite okruženje gdje će vaš glas biti važan i gdje ćete usmjeriti vašu energiju i kreativnost?
Želite usvojiti nove vještine i znanje i uz to se dobro zabaviti?
Budite članovi Kluba koji će postati vaša druga porodica!

Članovi Agore susreću se  sa debatnim klubovima širom BiH, sarađuju sa drugim nevladinim organizacijama, te učestvuju u seminarima, debatnim takmičenjima i takmičenjima u govorništvu.

Debata omogućava aktivno učenje – individualni i timski rad, vještine istraživanja i kritičke analize, vještine govorništva, ali i aktivnog slušanja. Kroz proces pripreme i redovnog angažmana debatanti se praktično upoznaju sa pitanjima iz svih sfera društva i nauče kako kritički razmišljati i graditi argumente. Ono što je najvažnije kod ovog oblika učenja jeste da mladi ne uče šta misliti, nego kako misliti.

Bez obzira na to čime se u životu bavili, mladi će korist od debate osjetiti kako u svakodnevnim situacijama, tako i u poslovnom svijetu. Debata nije samo još jedna u nizu sekcija i klubova, ona je i način življenja. Ona je jedan od načina na koji možemo podići svijest mladih o brojnim društvenim pitanjima i dati glas njihovim idejama. Naučiti ih da propituju, slušaju i istražuju. Pokazati im da nijedna osoba, vlast ili društvo ne posjeduju univerzalnu istinu. Usmjeriti ih ka pozitivnim vrijednostima i ohrabriti ih da ih praktično primjenjuju i šire. Na ovaj način osnažujemo djecu i mlade danas, kako bi postali aktivni građani sutra.

Svi zainteresovani su dobrodošli. Ne morate biti glasni, pričljivi, ni “svađalice” da biste se bavili debatom i nikada niste premladi. U debati se pronalaze svi uzrasti i svi tipovi ličnosti.

postanite član/ica prijavom ovdje.

Prijave su otvorene do 13.03.2021.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju vam je trenerica Agore Teona Nešović. Možete se javiti na mail adresu teonanes@gmail.com ili porukom na FB stranici kluba.