Prijavite se na digitalni festival Act.ival for Future

Act.ival for Future je festival na kojem se sastaje više od 200 mladih i angažovanih ljudi iz cijele Evrope, kako bi učili, razgovarali i inspirisali jedni druge.


act speakers 3 810x456 1

Ova digitalna manifestacija održat će se preko različitih internet platformi u periodu od 09. do 11. aprila 2021.

Rok za prijavu je 15. mart 2021

Ovogodišnje izdanje govori o aktivizmu mladih. Program se sastoji od radionica, debata, koncerata i izazova povezanih sa 3 glavne teme, koje su istovremeno neki od ključnih problema današnjeg svijeta:

  • Klimatske promjene
  •  Raznolikost i demokratija
  •  Mobilnost i migracije

Za vrijeme Act.ival – a nećete sjediti samo ispred svog računara. Organizatori su vam pripremili brojne kul izazove. Imaćete priliku osvojiti nevjerovatne nagrade (uključujući putovanje Evropom, čim putovanja budu ponovo moguća).

Zbog pandemije Covid-19, događaj se odvija u hibridnom obliku (digitalno i na licu mjesta). Svi učesnici imaće priliku da preko svojih digitalnih uređaja prate program koji će se pripremati i prenositi direktno iz Lübecka u Njemačkoj.

Prisustvom Act.ival – u učesnici će otkriti nove perspektive kako bi podsticali promjene u svojim zajednicama, ojačali svoje kompetencije i zabavili se!

Više informacija i online prijavu možete popuniti putem sajta ovdje.

Informativni letak sa preliminarnim programom festivala možete pogledati klikom ovdje.

SAME – Solidarity Action Day movement in Europe – je krovna evropska organizacija koja okuplja nekoliko omladinskih organizacija koje organizuju Socijalni dan. Na taj dan učenici imaju priliku da obavljaju posao po svom izboru umjesto da idu u školu. Svoje plate doniraju projektima vezanim za mlade iz cijelog svijeta. Vizija SAME je da se mladi pokazuju solidarnost sa svojim vršnjacima i zalažu se za demokratiju, jednakost, ljudska prava i interkulturalno razumijevanje. SAME organizuje Act.ival for Future kako bi podržali mlade ljude da postanu pokretači društvenih promjena u svojoj lokalnoj, ali i globalnoj zajednici. Uvjereni smo: Mladi mogu ostvariti promjene!