Želite li napredovati u karijeri? Izbjegavajte da koristite ovih sedam fraza!

Svako želi biti uspješan na poslu, ali šanse vam ponekad mogu smanjiti vlastite riječi. Negativne fraze koje izgovarate na radnom mjestu, koliko god vam se čine nebitne, mogu uveliko utjecati na smjer u kojem će krenuti vaša karijera.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Preduzetnik i kolumnist Ilya Pozin u svom komentaru objavljenom na LinkedInu navodi sedam stvari koje uspješni ljudi nikad ne govore, odnosno koje morate izbaciti iz svog vokabulara ako želite napredovati i uspjeti.

“To nije u opisu mog posla”

Što više provodite na radnome mjestu, raste vam obim poslova i obaveza, što ne mora uvijek biti loše. Međutim, kada osjetite da vam se odgovornosti nekontrolisano stavljaju na leđa, sigurno ćete doći u iskušenje da se požalite na klasičan način i počnete govoriti kako neka zaduženja ne spadaju opis vašega posla. Međutim, bolja opcija je dogovoriti sastanak sa šefom i porazgovarati s njime o vašoj ulozi u poslu i organizaciji. Bez obzira koliko ste pod stresom i pritiskom, izbjegavajte razbacivati se uobičajenom frazom koja će vas prikazati lijenim i nemotivisanim.