Zašto su najbolje prijateljice baš one koje žive kilometrima od nas?

Zovete ih kad god vam se dogodi nešto veliko i želite to odmah podijeliti s njima, a kad se napokon nađete, jedna drugoj pričate highlighte života.


prijateljice

Prijateljice koje žive daleko od vas zapravo su najbolje najbolje prijateljice. One vas neprestano forsiraju i potiču da ostanete u kontaktu, da putujete kako biste se mogle i vidjeti s vremena na vrijeme, a takve prijateljice i vezu s njima zbog toga cijenite više, nego što možda cijenite veze s ljudima koje viđate svakodnevno, prenosi net.hr.

One su ultimativna kategorija najboljeg prijatelja i zaslužuju posebnu pažnju, a evo i zašto.

Zapravo morate komunicirati kako biste ostale u kontaktu

Prijateljice koje žive na drugom kraju države u nekom drugom gradu nemaju priliku vidjeti vas usput, kad odlazite u teretanu, u trgovinu ili na fakultet. One nisu samo osobe koje tek usputno sretnete ili se s njima nađete na druženju koje potraje par sati nakon posla u petak.

Kako biste komunicirale s prijateljicama koje žive daleko od vas zapravo se morate potruditi. Zovete ih kad god vam se dogodi nešto veliko i želite to odmah podijeliti s njima, šaljete im gigantske poruke kad imate užasno dugu priču koju im želite ispričati, a nužno vam se ne da razgovarati o tome.

Ponekad ćete ih pozvati na video-call kako biste im i pokazali nešto veliko. I to je apsolutno fantastično. To se zove stvarna i prava komunikacija, a događa se uprkos tome što živite udaljene hiljadama kilometara, jer, pravo prijateljstvo zapravo ne poznaje granice. Stvarno.

One vam pomažu da vidite svijet i izvan vašeg ‘savršenog balona’

Ponekad nam je prilično teško sjetiti se da život zaista postoji i izvan našeg savršenog balona i zone komfora, a pogotovo kad se nađete u nekoj krizi i ne znate šta biste same sa sobom. A najbolja stvar vezana uz najbolje prijateljice koje su prostorno udaljene od vas jest da vam zaista pomažu da se vratite u realnost i često rade ono što najbolje prijateljice najbolje znaju: sve vam apsolutno uvijek kažu potpuno iskreno, čak i ako vam to nešto nije drago čuti.

Kad imate takvu osobu koju uvijek možete nazvati, poslati joj sms poruku ili e-mail, to nije samo prijateljstvo, to je zapravo dosta više od prijateljstva, jer kad vam je osoba uvijek spremna dati koristan i pametan savjet i kad ste sigurni da će prema vama uvijek biti iskrena, to je velika stvar. Također, ovakve prijateljice ne znaju za osudu i uvijek će vam na objektivan način pokušati objasniti sve što možete zamisliti.

I nikad se ne morate bojati da ih uopće neće zanimati neki vaši problemi koji su također, baš poput vas, udaljeni kilometrima i kilometrima. One će se ponašati kao da se ti problemi događaju i njima samima i shvatit će ih prilično ozbiljno. I bez obzira na sve, uvijek će odvojiti malo vremena za vas i razgovor s vama. Jer, najbolje prijateljice su generalno najbolje osobe od kojih možete tražiti savjet, a pogotovo je to slučaj kad se radi o najboljim prijateljicama koje vam nisu i fizički blizu.

Kad se napokon nađete, jedna drugoj pričate highlighte života, ne samo dana, sedmice, mjeseca…

Jeste li to ikada primijetile? Kad napokon dobijete priliku da se zapravo fizički nađete i vidite s osobom koju nazivate svojom ‘long distance’ najboljom prijateljicom, to vam se doslovno čini poput najbolje stvari koja vam se dogodila u posljednje vrijeme.

Iako se redovno čujete mailovima, telefonski ili porukama, kad napokon dobijete priliku vidjeti se uživo i dalje jedna drugoj imate za ispričati milion sitnica i onih malo većih sitnica. Jer, morate nadoknaditi sve ono o čemu niste pričale kad ste se zadnji puta vidjele! Ponovni susret s najboljom prijateljicom nakon nekog dužeg vremenskog perioda ne može nadmašiti niti jedan drugi susret, apsolutno.

Potrebno je mnogo truda i volje da biste zapravo ostale u kontaktu, a ako uspijete, onda možete zaista biti ponosne na sebe

Možda vam može zvučati čudno da je potrebno mnogo rada i truda kako biste održali prijateljstvo, ali svako ko je ikada imao najboljeg prijatelja (bilo u blizini ili ne) zna da je to itekako istina. A posebno je teško kad vam najbolja prijateljica živi zaista daleko.

Stoga, da, potrebna je posebna posvećenost vašem odnosu kako biste zaista bile spremne nastaviti redovno razgovarati i dijeliti iskustva jedna s drugom. Jer, nije dovoljno tu i tamo poslati koju poruku ili ispričati neku šaljivu priču koja vam se dogodila. Ili je označiti na nekoj smiješnoj fotki na Facebooku ili Instagramu.

No, baš zbog toga što je potrebno mnogo truda kako bi vaše prijateljstvo opstalo, morate slaviti vaš zajednički uspjeh. Jer, pronaći dobrog prijatelja zaista je komplicirano, u bilo kojoj fazi života, stoga uspjeti održati prijateljstvo definitivno jest nešto na što biste trebale biti ponosne. I da, podsjetite svoju najbolju prijateljicu koliko vam znači što je uz vas, bilo fizički ili ne, jer, budimo realni, život je jednostavno ljepši uz naše cure.