Zašto sam upisala Medicinski fakultet?

"Moja životna želja oduvijek je bila da postanem doktorica."


Zasto sam upisala Medicinski fakultet

HUB medicinarka Lejla Katica pored sebe drži lobanju, koja će koristiti svim HUB medicinarima da lakše spremaju ispite u HUB-u. Nedavno je organizovan kviz od strane Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini “BoHeMSA” “BeardOfKnowledge” u sali Miss Irby, a od prikupljenih sredstava HUB lobanja je našla svoje mjesto u HUB-u.

Advertisements

Lejla je za Hub otkrila zašto je upisala Medicinski fakultet.

Zašto sam upisala Medicinski fakultet?

– Moja životna želja oduvijek je bila da postanem doktorica, što sam upisivanjem na Medicinski fakultet i ostvarila. Prisjećam se časova u osnovnoj školi, kada smo imali zadatke da se odjenemo u odjeću zanimanja koje želimo postati kada odrastemo. Sebe sam još tada vidjela u bijelom mantilu, sa stetoskopom oko vrata, i želja je ostala ista do dana danas. Studij jeste zahtijevan, ali kada znate da ste tu gdje ste oduvijek znali da trebate biti, znate da ćete savladati sve izazove i doći do cilja. Svoje slobodno vrijeme pored fakultetskih obaveza najviše volim da iskoristim radom na projektima pri našim fakultetskim udruženjima, kaže Lejla.

264225235 472216487824539 6122158566249756112 n

Vjeruje da su mladi spremni da donesu promjene u našem okruženju

Učenjem kroz različite projekte i radom na njima dobila sam priliku da učim i radim na sebi, da učim o medicini na jedan drugačiji način. Od mojih prijatelja često ćete čuti kako govore da sam najpozitivnija osoba koju poznaju, i trudim se uvijek takva biti. Vjerujem da su mladi ljudi poput mojih kolega i mene spremni da donesu promjene u našem okruženju, i da bolje sutra dolazi za sve nas. Upravo je to jedan od razloga zašto sam svoje vrijeme za učenje odlučila provoditi u Homework HUB-u, dodaje Lejla.

Sebe u budućnosti, kako kaže, vidi kao ljekara u svojoj domovini.

Šta je Homework Hub?

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade. Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

STUDOMAT kutak