Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Autor ove izložbe je zamjenik direktora Agencija za razvoj visokog obrazavanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine i po njegovim riječima inspiraciju za karikature je i dobio baveći se ovim poslom.

– Ovi stavovi koje sam ja iznio kroz karikature su isključivo moji lični, a ne stav agencije. Izložba je organizovana s razlogom da pred početak ove akademske godine upriličimo i jedno druženje gdje bi na šaljiv način kroz karikature obratili pažnju na implementaciju Bolonjske deklaracije u BiH, izjavio je Muhamedbegović u razgovoru sa novinarom Klix.ba.

Na izložbi je predstavljeno oko 45 radova, autora koji za sebe kaže da se amaterski bavi ovim poslom i da mu ovaj vid kreativnog rada služi da na jedan drugačiji način iskaže mišljenje i stav o neki temama koje svakodnevno okupiraju čovjeka i društvo.

Benjamin se nada da će sa izlaganjem karikatura nastaviti i po ostalim gradovima BiH.

– Sve zavisi koliko bude interesanata za moj rad. Ja ovo radim iz hobija i mislim da do sada nije bilo sličnih manifestacija gdje se na karikaturalan način govorilo na temu visokog obrazovanja u BiH, rekao je na kraju.

(Klix.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.