Vlada RS donijela odluku o broju studenata koji se upisuju u akademskoj 2017/2018. godini

Vlada RS na sjednici održanoj 4. maja 2017. godine donijela je Odluku o broju redovnih i vanrednih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija i u prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2017/18. godini na javnim visokoškolskim ustanovama.


vlada rs bh

Odlukom se odobrava upis 5.705 redovnih i vanrednih studenta u prvu godinu prvog ciklusa studija i to: 3.060 studenata prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci, 2.305 studenata prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, 270 studenata prvog ciklusa studija na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru i 70 studenata prvog ciklusa studija na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju.

Ovom odlukom se takođe odobrava upis 2.169 redovnih i vanrednih studenata u prvu godinu drugog ciklusa studija i to: 1.457 studenata drugog ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci i 712 studenata drugog ciklusa studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Odlukom je propisano da će za studente koji upišu deficitarne studijske programe iz oblasti matematike i fizike biti obezbijeđena finansijska pomoć.

Vlada RS donijela je i Odluku o broju redovnih studenata koji se upisuju u prvu godinu trećeg ciklusa studija u akademskoj 2017/18. godini na javnim univerzitetima. Odlukom se odobrava upis 223 redovna studenta i to: 160 redovnih studenata na Univerzitetu u Banjoj Luci i 63 redovna studenata na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Vlade RS.

(STUDOMAT.ba)