Večeras je premijera sjajne video razglednice Sarajeva

Naš glavni grad će večeras biti predstavljen cijelom svijetu kroz projekat Garden of Dreams presents City of Sarajevo. Početkom mjeseca marta, gost glavnog grada BiH bio je Patrice Baumel, dugogodišnji rezident poznatog amsterdamskog kluba Trouw, koji već preko 15 godina aktivno izdaje muziku čiji su remiksi doživjeli ogromnu popularnost kako kod nas, tako i u svijetu.


FB 1200x630 4

Među etiketama za koje je Patrice objavljivao nalaze se Watergate, Kompakt, ali i poznata izdavačka kuća Afterlife. Tokom karijere došao je do spoznaje da je njegova uloga služiti publici, a ne veličati sebe, te je svaki atom njegovog bića fokusiran na to kako najbolje zbližiti ljude i u njihove živote donijeti radost i uzbuđenje kroz umjetnost.

Fenomenalnoj noći u Amfiteatru Doma mladih prethodilo je snimanje seta u Zemaljskom muzeju koji danas predstavljamo javnosti.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo, Grad Sarajevo i Garden of Dreams udružili su snage i kreirali prelijepu video razglednicu glavnog grada sa njegovim znamenitostima, upakovano i ušukano u najljepše trake popularnog DJa.

Kako je turizam trenutno najbrže rastuća privredna grana, Visit Sarajevo ima za cilj unaprijediti turističku ponudu Kantona, čineći Sarajevo jednom od najpoželjnijih turističkih odredišta u Europi. S tim u vezi, Turistička zajednice Kantona Sarajevo prepoznala je vrijednost Garden of Dreams projekta i podržala ovaj događaj s ciljem promocije grada, te najave Garden of Dreams festivala koji će biti održan u mjesecu junu, a koji će privući turiste i posjetioce iz cijele regije u naš grad i državu, poručuju nam iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Od Vijećnice, preko Baščaršije, pa sve do austro-ugarskog dijela grada i divnog Zemaljskog muzeja video nas vodi na audio-vizuelno putovanje koje će sigurni smo privući i zainteresirati turiste za dolazak u Sarajevo.

Novi video Garden of Dreams presents City of Sarajevo w/ Patrice Bäumel je vjerovatno najbolji video koji smo do sada radili. Prvi na kojem imamo veliku inostranu zvijezdu. Patrice Baumel je odsvirao divan set u nestvarnom okruženju Zemaljskog muzeja. Uz kadrove iz Muzeja snimili smo i sve bitne objekte našeg grada i mislim da smo napravili jednu sjajnu video razglednicu. Ovaj projekat ne bi mogli realizovati bez podrške Visit Sarajevo i Grad Sarajevo i na tome smo im neizmjerno zahvalni, Darko Pandurević – PR Garden of Dreams.

Premijera videa je zakazana za večeras u 21 sat na Facebook profilu Garden of Dreams i u 21.30 na Garden of Dreams YouTube kanalu.

Pridružite nam se večeras i uživajte u ovoj video razglednici Sarajeva uz najfinije trake Patrice Baumela.