fbpx

Varanjem do vozačke: Poslao prijatelja da umjesto njega položi ispit iz prve pomoći

Prijateljstvo ponekad ne poznaje granice, a tako je bilo i u ovom slučaju.


Otkako je ispita i provjera znanja, postoje šalabahteri i kreativni načini kako ‘položiti’ bez učenja. Ovo očito vrijedi i za osposobljavanje za sudjelovanje u saobraćaju.

Advertisements

Knjižica pravila i informacija za polaganje prve pomoći nekima je, čini se, potpuno nevažno gradivo koje im samo usporava put do dobivanja vozačke dozvole. Iako je prijeko potrebno i korisno znati u okolnostima saobraćajne nesreće pomoći, kako sebi, tako i drugima, teorija i oživljavanje lutke u simuliranim uvjetima, nisu svima privlačno gradivo.

I dok je većini prava drama naučiti kontrolisati papučice kvačila, kočnice i gasa, nekima je prva pomoć razlog za “halo, Bing” scenarije. Upravo o ovakvome dogovoru izvijestila je početkom sedmice PU koprivničko-križevačka unutar koje su proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starih 19 i 20 godina.

Sumnja se u počinjenje kaznenih djela ovjeravanja neistinitog sadržaja. Naime, 20-godišnjak je osumnjičen da je u julu 2020. umjesto osumnjičenog 19-godišnjaka pristupio polaganju ispita iz prve pomoći. Svojim je potpisom u ime 19-godišnjaka “neistinito ovjerio nalog za provedbu ispita te time doveo u zabludu nadležno tijelo koje je 19-godišnjaku ovjerilo položeni ispit.”

Mlađi osumnjičenik preuzeo je vozačku dozvolu temeljem izdanog uvjerenja nadležnog tijela, s time da je bio svjestan što su učinili.

 – Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, navode iz dotične policijske uprave, piše Moj faks.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!