Varanjem do vozačke: Poslao prijatelja da umjesto njega položi ispit iz prve pomoći

Prijateljstvo ponekad ne poznaje granice, a tako je bilo i u ovom slučaju.


prva pomoc

Otkako je ispita i provjera znanja, postoje šalabahteri i kreativni načini kako ‘položiti’ bez učenja. Ovo očito vrijedi i za osposobljavanje za sudjelovanje u saobraćaju.

Knjižica pravila i informacija za polaganje prve pomoći nekima je, čini se, potpuno nevažno gradivo koje im samo usporava put do dobivanja vozačke dozvole. Iako je prijeko potrebno i korisno znati u okolnostima saobraćajne nesreće pomoći, kako sebi, tako i drugima, teorija i oživljavanje lutke u simuliranim uvjetima, nisu svima privlačno gradivo.

I dok je većini prava drama naučiti kontrolisati papučice kvačila, kočnice i gasa, nekima je prva pomoć razlog za “halo, Bing” scenarije. Upravo o ovakvome dogovoru izvijestila je početkom sedmice PU koprivničko-križevačka unutar koje su proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starih 19 i 20 godina.

Sumnja se u počinjenje kaznenih djela ovjeravanja neistinitog sadržaja. Naime, 20-godišnjak je osumnjičen da je u julu 2020. umjesto osumnjičenog 19-godišnjaka pristupio polaganju ispita iz prve pomoći. Svojim je potpisom u ime 19-godišnjaka “neistinito ovjerio nalog za provedbu ispita te time doveo u zabludu nadležno tijelo koje je 19-godišnjaku ovjerilo položeni ispit.”

Mlađi osumnjičenik preuzeo je vozačku dozvolu temeljem izdanog uvjerenja nadležnog tijela, s time da je bio svjestan što su učinili.

 – Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, navode iz dotične policijske uprave, piše Moj faks.