Uz direktora Američkog univerziteta u BiH uhapšena i njegova dva saradnika

Direktor Američkog univerziteta u Tuzli skupa sa još dva zaposlenika te visokoškolske ustanove uhapšeni su danas u opsežnoj policijskoj akciji, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.


Foto: Avaz
Foto: Avaz

Podsjetimo, po naredbi i nalogu državnog suda i tužilaštva, policijski službenici danas su izvršili pretrese na području Tuzle i Sarajeva, a u Tuzlanskom kantonu su tri osobe uhapšene. Riječ je o direktoru Američkog univerziteta u BiH Denisu Prciću i njegova dva saradnika, piše Klix.ba.

– Pretresi se odnose na ukupno tri osobe, a vrše se s ciljem pronalaska dokumentacije, dokaza i službenih evidencija Američkog univerziteta u Tuzli. Osumnjičene osobe bit će u zakonskom roku ispitane, nakon čega će postupajući tužitelj, donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, kazao je glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Grubešić je naveo da se pretresi vrše radi pronalaska dokaznih materijala o radu i djelovanju ove ustanove, a u okviru istrage koja se odnosi na nezakonitosti i neregularnosti u vezi izdatih diploma.