Uspješno implementirane aktivnosti CEO 2017: Poruke o istrajnosti i uspjehu u zadnje četiri godine slušalo je blizu 10.000 mladih u regiji

Serija CEO konferencija još jednu godinu za redom uspješno je implementirana u organizaciji Ekonomskog fakulteta Unvierziteta u Sarajevu i suorganizatore Sberbank BH i Sol Azur & Buenavista.


ceo

CEO konferencija je za 2017. godinu uspjela premašiti ukupan broj učesnika svih prethodnih godina, što potvrđuje progresivan rast i prepoznatljivost ovog brenda u regiji. Kroz svoj sadržaj CEO konferencija utiče na promjenu ličnih stavova, poimanje društvenih normi, te kroz priče uspješnih govornika, koji razbijaju sve stereotipe i dokazuju da uz shvatanje snage vlastitih sposobnosti, ne postoje barijere i ograničenja u profesionalnom razvoju mladih.

Kroz prethodne godine, inovativnim, zabavnim i edukativnim programima svih konferencija prisustvovalo je blizu 10.000 učesnika, a ove godine uspješno je implementirano 15 događaja CEO konferencije među kojima su:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 • CEO High School konferencija (25. mart, 600 učesnika, Dom mladih Sarajevo)
 • CEO konferencija u Sarajevu (20. maj, 1100 učesnika, Hotel Hills Sarajevo)
 • CEO Speakers & Partners Meetup (19. maj, 70 zvanica, Hotel Hills Sarajevo)
 • CEO konferencija u Beogradu (21. april, 800 učesnika, Dom sindikata Beograd)
 • CEO konferencija u Zagrebu (6. maj, 400 učesnika, Ekonomski fakultet Svučilišta u Zagrebu)
 • CEO konferencija u Podgorici (13. maj, 350 učesnika, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore)
 • CEO Coffeeland (27. april, 120 učesnika, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu)
 • CEO VIP Night (12. april, 100 učesnika, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu)
 • CEO konferencija u Zenici (11. novembar, 400 učesnika, Bosansko narodno pozorište Zenica)
 • CEO konferencija u Tuzli (30. novembar, 450 učesnika, Bosanski kulturni centar Tuzla)
 • CEO konferencija u Banja Luci (2. decembar, 300 učesnika, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci)
 • CEO Academy (14-17. decembar, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu)
  • PRO Career – 150 učesnika
  • Smart Booster – 150 učesnika
  • Marketing Stage – 100 učesnika
  • Idea Garage – 100 učesnika

– Poruka ovogodišnjih CEO konferencija ostaje odana misiji projekta, a to je poslati mladima poruku da je uspjeh na našim prostorima moguć, uz istrajnost, posvećenost i neprekidno samousavršavanje, čemu svjedoči preko 200 govornika, uspješnih pojedinaca koje je ovaj projekat okupio prethodnih godina. Najbolji pokazatelj uspjeha CEO konferencije je upravo odaziv mladih na osam CEO konferencija koje su realizovane ove godine, kao i na edukativni program CEO Academy, poručio je projektni menadžer Nazif Holjan.

– Realizovani događaji su zaista klupko znanja, emocija i pozitivne energije, te ponosno ističemo što je na kraju rezultiralo sve sa uspješno završenim aktivnostima. Zaista sam ponosna na postignute rezultate, projekti kakav je CEO konferencija su ključni za karijerni i profesionalni razvoj mladih u Bosni i Hercegovini, sretna sam što sam dio najpozitivnije priče za mlade u regiji, istakla je projektna asistentica Sumeja Čakalović.

 Misiji kreiranja novih prilika za mlade neizmjerno doprinosi podrška partnera CEO konferencije, koji su prepoznali njen značaj svih prethodnih godina. Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu od prve godine realizira projekat u partnerstvu sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske, te uz saradnju sa partnerima 2017te godine među kojima su: Diamond partner Mistral, Zlatni partneri Coca – Cola HBC B-H, EuroExpress, Inside, ID-S Consulting, Institut za razvoj mladih – KULT, MANIA, PwC Bosna i Hercegovina, Hifa Oil, Violeta, Srebrni partner Blow Up, Bronzani partneri AT Store, Bimal, Vijeće stranih investitora u BiH, Centar za promociju civilnog društva – CPCD, Centar za poslovnu edukaciju – CPE, Klas, Sunnyland, Stomatološka ordinacija “dr Muhamed Tafi“, UN – Volonteri Ujedinjenih nacija, Vispak, te brojni prijatelji projekta među kojima su KIA Motors BiH, Autoškola “LifeLine”, Kamerni Teatar 55, Lilium Digital, Mate Naklada i Bejtovic Communications.

(STUDOMAT.ba)