Upoznajte nevjerovatno uspješnu Amru Olević, djevojku koja sarađuje sa najvećim svjetskim zvijezdama

Amra Olević, mlada djevojka koja je odlučila sama se pobrinuti za svoj uspjeh, vizažistica je, modna stilistica i vlasnica linije ruževa i sjajeva pod nazivom "Lip Land Amrezy". Njen Instagram profil pod nickom Amrezy prati preko 5 miliona osoba i uvrštava se u jedan od najplaćenijih Instagram profila u svijetu.


Amra je rođena 1988. godine u Plavu u Crnoj Gori. Jedno vrijeme je živjela u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, nakon čega sa porodicom odlazi u New York, a danas živi u Los Angelesu.

Advertisements

Prvi posao je dobila u prestižnoj kozmetičkoj kući MAC, a onda je odlučila postati samostalna, što ju je dovelo do statusa milionerke.

Svojim smislom za modu privlači veliku pažnju, a njena popularnost raste vrtoglavom brzinom. Crnogorska šminkerica je zahvaljujući svom talentu facijalne transformacije žena uspjela ostvariti svoje snove te obići skoro cijelu planetu.

Advertisements

Njene kozmetičke usluge koriste neka od najpoznatijih svjetskih imena kao što su Kim Kardashian, Kylie Jenner, Lilly Ghalichi i Mara Teigen, kako piše Klix.ba.

Amra često na društvenim mrežama ističe ljubav prema svom rodnom kraju, a jedan od njenih sjajeva za usne nosi naziv Montenegro, koji je posvetila Crnoj Gori.

(STUDOMAT.ba)