Upoznajte Acu “Filozofa”: U jednoj ruci metla, u drugoj diploma

Arslan Bajramoski radnik je JKP "Gradska čistoća" Beograd. I dok mu je posao da čisti gradske ulice, slobodno vrijeme koristi za sopstveno obrazovanje. Arslan je zaljubljen u knjige i godišnje pročita 50 knjiga zbog čega ga zovu i Aca Filozof.


Foto: Prva
Foto: Prva

Prije četiri godine upisao je i fakultet. U petoj deceniji dobio je stipendiju i postao student ekonomije. I, vjerovali ili ne, školu je završio u roku, iako su mu mnogi govorili da odustane.

– Ljudi koji su prijatelji i oni koji su završili škole rekli su mi da neću ništa izgubiti, samo dobiti, priča Aca za Exploziv.

Najveći problem nisu mu bile knjige i obimno gradivo, već trema.

– Na prvoj godini kad sam imao sociologiju iako sam znao perfektno i više nego perfektno, bio sam odsječen, iako znam i više nego što treba, objašnjava ovaj student.

Foto: Prva
Foto: Prva

Dao je 29 ispita i završni rad. Iako je dobio diplomu, još radi sa metlom. Imao je ponudu za posao magacionera, ali je zbog problema sa koljenima odbio.

– Ako bude bolji posao bude, ako ne, opet dobro, skroman je Arslan.

Dok čeka bolji posao, za koji su nadležni u Gradskoj čistoći naveli da je u planu, Arslan je dobio priliku da svoje studije nastavi. Dobio je školarinu za master studije, koju je sa oduševljenjem prihvatio, ali takođe još od jedne stvari ne odustaje, a to je čitanje.

– Čitam, ljetos sam pročitao ‘Braću Karamazove’, ‘Zločin i kaznu’, sad trenutno čitam ‘Idiota’, ispričao je Aca.

Volje za učenjem mu ne manjka, a mi se nadamo da će zasluženu diplomu na kraju i uspjeti da unovči.

(Kurir)