UNSA: Obilježena 65. godišnjica uspješnog rada Šumarskog fakulteta

Šumarski fakultet u Sarajevu, zajedno s Pravnim i Medicinskim fakultetom čine jezgru Univerziteta u Sarajevu.


Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Šumarski fakultet u Sarajevu, zajedno s Pravnim i Medicinskim fakultetom čine jezgru Univerziteta u Sarajevu.

Advertisements

– Danas slavimo 4.000 diplomiranih inženjera, više od 1.000 magistara i 48 doktora nauka koji je iznjedrio Šumarski fakultet u Sarajevu, kazao je dekan Šumarskog fakulteta Mirza Dautbašić na proslavi 65. godišnjice uspješnog rada ovog fakulteta održanoj u petak, 27.12.2013. godine.

Advertisements

Dodao je da do prije nekoliko godina na biroima za zapošljavanje nije bilo diplomiranih inženjera šumarstva, ali da se taj broj povećao te da je situacija zabrinjavajuća, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

– Danas slavimo 65 godina svijetle historije Šumarskog fakulteta. Imali smo uspone i padove, lijepe i ružne trenutke, objasnio je.

Dautbašić je naglasio da se kompletan nastavni ciklus odvija prema Bolonjskom procesu te da su njihovi nastavni programi i planovi prepoznati u inostranstvu.

– Sama činjenica da se radi o Šumarskom fakultetu u Sarajevu koji slavi svoju 65. godišnjicu govori u prilog činjenici o koliko se značajnoj visokoobrazovanoj ustanovi radi, naglasio je federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

On se nada da će u budućnosti svi nivoi vlasti imati puno više ‘sluha’ za poziciju visokoškolskih ustanova te da će uspjeti odgovoriti pozivu koji je stavljen ispred njih.

– Ovo je jedan lijep događaj i nadam se da će ovakvih biti mnogo više te da će broj organizacionih jedinica unutar Univerziteta u Sarajevu porasti s 26 na veći broj, zaključio je Mašić.

Ministar privrede KS-a Emir Hrenovica kazao je da je zadovoljstvo sarađivati s osobama koje nude projekte kao što je slučaj sa Šumarskim fakultetom u Sarajevu.

[box type=”shadow”]Facebook: Univerzitet u Sarajevu – pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta![/box]

(Radiosarajevo.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!