Univerzitet Politecnico di Milano: 100 stipendija za Master studije 2014/15

Italijanski univerzitet Politecnico di Milano dodjeljuje stranim studentima, državljanima zemalja koje nisu članice EU, stotinu stipendija za master studij u akademskoj 2014/2015. godini. Rok za prijavu je 05.08.2014. godine.


Politecnico di Milano
Politecnico di Milano

Italijanski univerzitet Politecnico di Milano dodjeljuje stranim studentima, državljanima zemalja koje nisu članice EU, stotinu stipendija za master studij u akademskoj 2014/2015. godini. Rok za prijavu je 05.08.2014. godine.

Advertisements

Politecnico di Milano nalazi se među 20 vodećih univerziteta u Evropi. Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1.000 profesora, najveći je italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1963. godine “Politecnico di Milano” je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa svijetom ekonomije i privrede kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.

Advertisements

Politecnico di Milano će u periodu od 3. juna do 5. avgusta 2014. primati prijave studenata za upis na drugi semestar akademske 2014/15. godine. Za studente koji se prijavljuju za upis na drugi semestar biće dostupne PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije.

Za akademsku 2014/2015. godinu italijanski univerzitet “Politecnico di Milano” dodjeljuje najboljim studentima “PLATINIUM” stipendije u iznosu od 13.300€.

Studenti koji dobiju “GOLD” stipendiju, u iznosu od 8.300€ godišnje, imaće pokrivene troškove smještaja u studentskom kampusu kao i pokrivene troškove školarine.

“SILVER” stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 3.300€ godišnje.

Stipendije su namijenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. U prosjeku polovini studenata upisanih na master program biće dodjeljena stipendija. Za dodjelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodjelu stipendije.

Kandidati koji budu primljeni na master studije, a kojima ne bude bila odobrena stipendija, mogu se upisati uz plaćanje godišnje školarine u iznosu od 3.300€.

Politecnico di Milano takođe nudi studentima smještaj po povlaštenim cijenama u studentskim domovima. Cijene smještaja se kreću oko 300€ mjesečno, ali variraju u zavisnosti od kampusa, te je potrebno raspitati se za svaki pojedinačni studentski dom. Studenti koji budu dobili “PLATINUM” ili “GOLD” stipendiju imaće u okviru stipendije pokrivene troškove smještaja.

Za upis na Master studije je potrebna bachelor diploma. Studenti koji još nisu diplomirali mogu se upisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uvjerenje sa fakulteta da mogu steći diplomu prije odlaska na studije u Milano. Studenti viših i visokih škola mogu konkurisati ukoliko nakon završenih studija na visokoj ili višoj školi završe još jednu godinu na nekom od akreditovanih fakulteta.

Odluku o prijemu kandidata kao i odluku o dodjeli stipendije ili oslobađanju od plaćanja školarine, donosi komisija sačinjena od profesora sa odsjeka za koji kandidati konkurišu.

Prilikom ocjenjivanja dosijea kandidata komisija će obraćati posebnu pažnju na prosjek u dosadašnjem studiranju, biografiju, motivaciono pismo i preporuku profesora.

Dodatne informacije na: www.polimi.it

[box type=”shadow”]Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i školarinama, kao i asistenciju prilikom konkurisanja, možete pisati na ivan.mangov@gmail.com.[/box]

Uz pomenute stipendije Politecnico di Milano stipendira studente sa visokim prosjekom (preko 8,5) za uključivanje u ASP program interdisciplinarnih kurseva.

Studenti upisani na ASP oslobođeni su plaćanja školarine za master studije na Politecnico di Milano univerzitetu, a uz to im je obezbjeđen i besplatan smještaj u Milanu tokom studija, kao i finansijska sredstva za razvoj projekata.

Alta Scuola Politecnica (ASP) je elitna fakultetska ustanova za mlade talente koja nudi najboljim studentima priliku da razviju svoje interdisciplinarne sposobnosti kroz seriju inovativnih studijskih projekata ostvarenih u uskoj saradnji sa uticajnim predstavnicima iz svijeta biznisa i vladinih institucija.

Osnivači ASP su Politecnico di Milano i Politecnico di Torino, a nastavu mogu da pohađaju isključivo studenti upisani na Master of Science studije. 150 izabranih studenata imaće priliku da učestvuju u ASP programu koji se odvija paralelno sa nastavom na master studijama. Na kraju studija oni dobijaju diplomu ASP-a kao i diplome oba univerziteta, Politecnico di Milano i Politecnico di Torino.

Dodatne informacije na: www.asp-poli.it

(najstudent.com)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!