Najava: Omladinski program BHR1 #331

Novo izdanje Omladinskog programa, iz pet dijelova, stiže vam svakim radnim danom, od 19:10h, a za one koji radio vole slušati noću tu je i reprizni termin, svake noći od 00:10h.


Novo izdanje Omladinskog programa, iz pet dijelova, stiže vam svakim radnim danom, od 19:10h, a za one koji radio vole slušati noću tu je i reprizni termin, svake noći od 00:10h. Opet vam nudimo sve i svašta, magazinske emisije sa raznovrsnim pričama, informacijama, autorskim rubrikama, zanimljive intervjue, te dvije muzičke emisije…

I protekle sedmice smo pratili različite događaje koji su okupili dosta mladih ljudi u različitim krajevima BiH, pa vam raporte donosimo u novom izdanju magazina Čuj BiH! U ovoj emisiji čućete i nova izdanja redovnih autorskih rubrika, a donijećemo i ostatak priča koje su naši novinari snimili tokom svoje posljednje posjete Travniku…

U utorak vas u pomenutim terminima čeka novo izdanje emisije Anatomija Zvuka, jedinstvenog muzičkog magazina koji se bavi promocijom alternativne muzike koja nastaje u zemljama bivše Jugoslavije ili drugdje po svijetu gdje različiti muzičari sa ovih prostora stvaraju i nastupaju. Autor emisije je Dragan Vuković, a.k.a. DJ Vuk, i obećava dosta nove muzike, kao i pokoje iznenađenje iz prošlosti…

Infopol je naš dežurni informator, emisija u kojoj možete čuti razne korisne informacije ako ste u potrazi za poslom, obrazovanjem, stipendijama i(li) drugim načinima da unaprijedite svoja znanja i vještine. Predstavljamo pojedince i kolektive koji rade na sličnim stvarima, te izvještavamo sa događaja koji se u te svrhe dešavaju posvuda u BiH. Vaši domaćini i ove srijede su Marina Golubović i Faris Šehović.

Četvrtak donosi novo izdanje Slobodnog poligona OP-a sa uvijek zanimljivim sadržajima poput intervjua, autorskih rubrika, različitih radijskih specijala i(li) temata, pa je ovo preporuka za sve one one koji radio vole slušati da bi čuli nešto novo, pametno ili barem drugačije. O konkretnim sadržajima odlučićemo polovinom sedmice, ali možemo garantirati da će biti zanimljivo, kao i dosad.

Za posljednji radni dan u sedmici ostavljamo jednu od naših muzičkih emisija. Ovog petka na redu je majsko izdanje RAM Show-a, emisije u kojoj je muzički selektor naš DJ Djoha, što znači da možete očekivati eklektičan izbor sa blagom tendencijom ka bass based muzici ili nekim crossover rock izdanjima, u svakom slučaju muziku koju rijetko možete slušati na domaćim radio frekvencijama.

Dobrodošli ste na naše frekvencije (ili internet stream), u bilo kojem od ponuđenih termina. Do nas je da se potrudimo da uz OP ostanete do kraja i da nam se redovno vraćate. Do slušanja!

OP 329 (12.05.- 16.05.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h – 01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: RAM Show (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)