Unija studenata RS: Studenti ne odustaju od protesta 20. marta

 Unija studenata RS: Studenti ne odustaju od protesta 20. marta

Unija studenata RS ne odustaje od protesta najavljenih za 20. mart u Foči ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi koji se tiču studenskog smještaja.

Smjena direktora Studentskog centra Pale jedan je od zahtjeva studenata, jer njega smatraju odgovornim za katastrofalno stanje u studentskim domovima: Koran, Kalovita Brda, Stambulčić i Foča. Sljedeći zahtjev, koji je upućen Resornom ministarstvu je useljenje u nove studentske domove u Palama i Foči.

– Mi smo poslali zahtjeve, a u slučaju da oni ne budu ispunjeni, 20. marta organizovaćemo masovna okupljanja u Foči, kaže Milan Milišić, predsjednik Unije studenata RS.

O smjeni direktora Studentskog centra Pale resorni ministar se nije izjasnio.

– U domu u Foči, koji je samo za djevojke, smješteno je njih 110. One dijele sedam WC šolja, pet tuš kabina i jednu veš mašinu. Dom prokišnjava, ističe Rajko Pavlović, predsjednik Skupštine studenata Medicinskog fakulteta u Foči.

Studenti banjalučkog Univerziteta očekuju da se što prije renoviraju 1. i 2. paviljon Studentskog centra, a obećano im je i da će do ljeta useliti u novoizgrađeni 4. paviljon. Iako imaju nešto povoljnije uslove smještaja podržavaju kolege iz Istočnog Sarajeva.

– Smatramo da imamo bolje uslove, ali podržavamo kolege iz Istočnog Sarajeva, ističe Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra `Nikola Tesla` iz Banjaluke.

Da li će Ministarstvo prosvjete ispuniti zahtjeve studenata, znaće se u narednim danima. Ako ne izađu u suret budućim akademskim građanima, studenti najavljuju masovne proteste 20. marta u Foči.

(Nezavisne novine)

STUDOMAT

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Možda te i ovo zanima?