“Nemam šta da jedem”: Sarajevski studenti ukazuju na katastrofalnu situaciju u domovima

Korisnici Studentskog doma na Bjelava požalili su se na mnoge stvari.


Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Korisnici studentskih domova u Nedžarićima i na Bjelavama danas su održali mirni protest ispred svojih domova, gdje su ukazali na, kako kažu, katastrofalne uslove u kojima žive.

Avdo Hasagić, jedan od korisnika Studentskog doma na Bjelavama, u izjavi za naš list kaže kako nemaju šta jesti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Jedino mogu pojesti pire i mahunu, to je to što ima. Riže nema, mesa male količine, porcije su male. Žao mi je studenata što žive u još gorim uslovima, vidio sam slike kod djevojaka koje moraju koristiti zajednički WC, rekao je.

Sulejman Brkić je već četiri godine korisnik doma na Bjelavama i kaže da je stanje ove godine gore nego proteklih.

– Manjak hrane, nedostatak namirnica. Grijanje je oskudno, moramo imati svoje grijalice da bi nam bilo ugodno. Stanje u ženskom paviljonu je dosta lošije nego u ostalim paviljonima gdje je zajednički WC, ima vlage na zidovima… Nadamo se da ćemo ovim mirnim protestom moći promijeniti nešto, ako ne onda izlazimo na one glavne, kazao je za Oslobođenje.

Student Almin Dautbegović ističe kako je cijena boravka za ovu godinu poskupila, a stanje je lošije.

– Najveći problem je hrana, nezadovoljni smo jer nema dovoljno namirnica. Loš nam je smještaj, stolarija je loša. Hladno je navečer, moraju kupovati svoje grijalice. Dom nam je poskupio, a lošije nam je nego prethodnih godina, priča  Dautbegović.