Ulični performans mladih sindikalaca cijele BiH: Jedna borba – jedna budućnost!

Više od 100 mladih iz cijele BIH će se okupiti 29. aprila u 11:55 ispred BBI Centra u Sarajevu u sklopu obilježavanja "Dana trgovaca".


Foto: Sutra.ba
Foto: Sutra.ba

Više od 100 mladih iz cijele BIH će se okupiti 29. aprila u 11:55 ispred BBI Centra u Sarajevu u sklopu obilježavanja “Dana trgovaca”.

Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBIH) organizira ovaj performans simbolično u “5 do 12” povodom obilježavanja pomenutog Dana, kao i prvomajskih praznika, a cilj je slanje poruke predstavnicima vlasti i cijeloj javnosti da su neophodne stvarne institucionalne reforme koje će riješiti rekordnu nezaposlenost i štititi radnike na njihovom radnom mjestu ali i vratiti nadu i vjeru u budućnost za sve mlade generacije koje žele ostati i živjeti u ovoj zemlji.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ovoj akciji pridružiće se i povjerenici Sindikata trgovine iz Hrvatske i Crne Gore kako bi podržali bosansko-hercegovačke mlade i radnike u njihovoj borbi za bolju i pravedniju budućnost.

S obzirom da radnici u sektoru trgovine i uslužnih djelatnosti ne mogu da iskoriste svoje zakonom zagarantovano pravo na odmore i praznike, STBIH već petu godinu zaredom obilježava 29. april kao svoj Dan kako bi ujedno ukazao na činjenicu da većina radnika u ovom sektoru će praznike provesti na svom radnom mjestu.

Organizatori pozivaju javnost, kao i predstavnike medija, da svojim prisustvom poprate pomenuti događaj.

(STUDOMAT.ba)