Danas otvoren međunarodni 26. Sarajevski sajam knjige

Ovogodišnji međunarodni 26. Sarajevski sajam knjiga održava se od 23. do 28. aprila 2014. godine u dvorani Mirza Delibašić Centra Skenderija pod motom: Riječ - Knjiga - Univerzum.


Ovogodišnji međunarodni 26. Sarajevski sajam knjiga održava se od 23. do 28. aprila 2014. godine u dvorani “Mirza Delibašić” Centra Skenderija pod motom “Riječ – Knjiga – Univerzum”.

Advertisements

Na Sajmu će i ove godine centralno mjesto promocija biti Bosanska kuća, gdje se očekuje više od 100 promocija domaćih i stranih autora i izdavača, prenosi portal “Vijesti.ba”.

Advertisements

Ove godine na Sajmu će učestvovati oko 250 izdavača na 95 štandova. Prvi put izdavači iz Republike Srbije nastupaju sa zajedničkim štandom pod pokroviteljstvom Vlade Srbije.

Kad je riječ o bh. izdavačima organizatori Sajma su ove godine omogućili da zakup prostora za domaće izdavače bude smanjen za 30 posto. Također na ovogodišnjem Sajmu knjige ulaznice za posjetioce neće se naplaćivati.

Sajam knjige otvorio je svoja vrata danas u 10 sati. Zvanična ceremonija otvaranja Sajma je u 18 sati i tad će se posjetiocima obratiti književnik Ivan Kordić.

Organizatori Međunarodnog sajma knjige su TDK Šahinpašić, Udruženje izdavača i knjižara BiH Centar Skenderija.

(Fena/Vijesti.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!