U Mostaru obilježen Međunarodni dan tolerancije

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, u subotu je u Mostaru održan prijateljski nogometni turnir, koji je okupio više od šezdeset mladih iz sedam bh. gradova.


Događaj je organizovala Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA), prenosi mostarski.ba.

Advertisements

Djevojčice i dječaci iz Bileće, Brčkog, Prijedora, Jablanice, Zvornika, Mostara i Čapljine odmjerili su snage u malom nogometu, a to je bila prilika i da upoznaju jedni druge, podijele svoje školske probleme, nauče nešto novo i upoznaju Mostar, saopćili su organizatori.

U Mostaru su se takmičile ekipe: Škola fudbala “Young boys” iz Zvornika, Ženski fudbalski klub i FK “Gomjenica” iz Prijedora, FK “Hercegovac” iz Bileće, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC), Srednja škola Jablanica, Sportsko društvo “Dubravka” iz Čapljine i FK “Gornji Rahić” iz Brčkog.

Advertisements

Organizatori događaja i učesnici su dio mreže koja podržava projekte i inicijative mladih u 15 lokalnih zajednica, u sklopu projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”, koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, stoji u saopćenju.

(STUDOMAT.ba)