U Mostaru obilježen Međunarodni dan tolerancije

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, u subotu je u Mostaru održan prijateljski nogometni turnir, koji je okupio više od šezdeset mladih iz sedam bh. gradova.

 U Mostaru obilježen Međunarodni dan tolerancije

Događaj je organizovala Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA), prenosi mostarski.ba.

Djevojčice i dječaci iz Bileće, Brčkog, Prijedora, Jablanice, Zvornika, Mostara i Čapljine odmjerili su snage u malom nogometu, a to je bila prilika i da upoznaju jedni druge, podijele svoje školske probleme, nauče nešto novo i upoznaju Mostar, saopćili su organizatori.

U Mostaru su se takmičile ekipe: Škola fudbala “Young boys” iz Zvornika, Ženski fudbalski klub i FK “Gomjenica” iz Prijedora, FK “Hercegovac” iz Bileće, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC), Srednja škola Jablanica, Sportsko društvo “Dubravka” iz Čapljine i FK “Gornji Rahić” iz Brčkog.

Organizatori događaja i učesnici su dio mreže koja podržava projekte i inicijative mladih u 15 lokalnih zajednica, u sklopu projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”, koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, stoji u saopćenju.

(STUDOMAT.ba)

Možda te i ovo zanima?