Kreativni Brazilac stare gume koristi za pravljenje kreveta za životinje

Milione tona smeća završava u okeanima i na deponijama svake godine, a 23-godišnji Amarildo Silva iz Brazila je pronašao jednostavno i praktično rješenje za ovaj problem.


Preko dana radi u prodavnici, a u slobodno vrijeme skuplja stare gume i donosi ih u svoju radionicu gdje od njih pravi udobne krevete za životinje. U prikupljanju guma mu pomaže njegova porodica i prijatelji, s kojima redovno obilazi područja koja su zatrpana smećem i starim gumama, prenosi klix.ba.

Advertisements

Nakon što ih donesu u radionicu, Silva ih čisti, a onda na njih crta različite dizajne i detalje. Nakon što se boja osuši, u njih ubacuje mekane dušeke kako bi životinjama bilo udobnije.

Silva je veoma ponosan na svoje krevetiće i već dvije godine ih prodaje preko Instagrama. Do sada ih je prodao više od 500, a ponude stižu sa svih strana. Iako njegove krevete žele i oni van granica Brazila, Silva još uvijek isporučuje samo u svojoj državi.

Advertisements

One gume koje ne iskoristi za krevetiće koristi za pravljenje velikih saksija za cvijeće, trudeći se tako da nijedna guma ne ostane na ulici.

(STUDOMAT.ba)