Kreativni Brazilac stare gume koristi za pravljenje kreveta za životinje

Milione tona smeća završava u okeanima i na deponijama svake godine, a 23-godišnji Amarildo Silva iz Brazila je pronašao jednostavno i praktično rješenje za ovaj problem.


Preko dana radi u prodavnici, a u slobodno vrijeme skuplja stare gume i donosi ih u svoju radionicu gdje od njih pravi udobne krevete za životinje. U prikupljanju guma mu pomaže njegova porodica i prijatelji, s kojima redovno obilazi područja koja su zatrpana smećem i starim gumama, prenosi klix.ba.

Nakon što ih donesu u radionicu, Silva ih čisti, a onda na njih crta različite dizajne i detalje. Nakon što se boja osuši, u njih ubacuje mekane dušeke kako bi životinjama bilo udobnije.

Silva je veoma ponosan na svoje krevetiće i već dvije godine ih prodaje preko Instagrama. Do sada ih je prodao više od 500, a ponude stižu sa svih strana. Iako njegove krevete žele i oni van granica Brazila, Silva još uvijek isporučuje samo u svojoj državi.

One gume koje ne iskoristi za krevetiće koristi za pravljenje velikih saksija za cvijeće, trudeći se tako da nijedna guma ne ostane na ulici.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X