Tuzlanski učenici osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju u SAD-u

Oko 6.000 takmičara raspoređenih u 700 timova takmičilo se u nekoliko kategorija, kao što su: debate, pisanje eseja i kvizovi znanja.


Tuzlanski ucenici osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju u SAD u

Učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli Enisa Kalfić, Amina Nišić i Alem Tukić su na takmičenju World Scholar´s Cup Tournament of Champions, koje je održano na Yale Univerzitetu (SAD) osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju koje, kako kažu, poklanjaju domovini za rođendan – Dan državnosti BiH.

Ovaj kup šampiona iz cijelog svijeta koji su ostvarili najbolje rezultate na nacionalnim i regionalnim takmičenjima bio je odlična prilika da i predstavnici Bosne i Hercegovine odmjere svoje znanje s vršnjacima iz drugih država.

Oko 6.000 takmičara raspoređenih u 700 timova takmičilo se u nekoliko kategorija, kao što su: debate, pisanje eseja i kvizovi znanja.

Jaka konkurenicija, bh.timu, kojeg je pratila profesorice Jasmine Selimović, bila je dodatni motiv da pokaže sve svoje vještine i ostvari zavidne rezultate, saopćeno je iz Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli.

Na ovu prestižnu reviju znanja učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole iz Tuzle su se plasirali zahvaljujući odličnom plasmanu na globalnoj rundi u Haagu, Roterdamu i Amsterdamu (Holandija) koja je održana u julu ove godine.

(STUDOMAT.ba)