Tuzla: Počinje Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop

Kao i na prethodnim festivalima Kaleidoskop, ulaz na sve događaje je besplatan.


kaleidoskop
Foto: Facebook

Nakon dvije godine pauze, nastale uslijed ograničenja okupljanja zbog pandemije koronavirusom, u Tuzli se ove godine ponovo održava Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop. 12. Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop održat će se od 26. do 30. jula.

Organizator festivala je Grad Tuzla, a suorganizatori Turistička zajednica grada Tuzle, JKP Panonica Tuzla i JU Centar za kulturu. U organizaciju Kaleidoskopa uključene su i tuzlanske omladinske organizacije, Vijeće mladih Grada Tuzle, Kuća plamena mira i predstavnici muzičke alternativne scene. Na ovogodišnjem muzičkom dijelu Kaleidoskopa, publika će imati priliku slušati bendove iz Tuzle, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Austrije i Švicarske.

U muzičkom dijelu 12. Kaleidoskopa će nastupiti 17 bendova: Urban&4, Edo Maajka, Letu štuke, Osvajači i Emir Hot, Frenkie, Zona isključenja, Zoster, Urban instinkt, Gomora, Only Attitude Counts, Contusio, Reluktant, Nula plus, Nije važno, E-play, Soul Alternative i Despotic Bullet.

Idejno rješenje vizuala ovogodišnjeg Kaleidoskopa uradio je tuzlanski umjetnik Irfan Brković. Kao i na prethodnim festivalima Kaleidoskop, ulaz na sve događaje je besplatan.

programkaqleidoskop
Foto: Facebook