Troje preminulih iz BiH bili su studenti PMF-a i FESB-a Splitu: Prekinuti su njihovi snovi i želje

"Prekinuti su njihovi snovi i želje, prekinuta je njihova mladost..."


Ova subota u je u Hrvatskoj Dan žalosti za preminule u stravičnom potresu, a Bosna i Hercegovina proglasila ga je zbog smrti osmero studenata.

Advertisements

Preminuli su u novogodišnjoj noći, a policija sumnja na gušenje plinom iz agregata. Troje preminulih studenti su Sveučilišta u Splitu, kažu iz splitskog Studentskog zbora i sa Sveučilišta, odakle se opraštaju od kolega.

– Pogođeni žalošću zbog prerano ugašenih života, planova i maštanja, izražavamo sućut povodom gubitka osam mladih života, od čega troje kolega s našeg Sveučilišta. Naše molitve i misli usmjerene su s njihovim obiteljima i bližnjima. Počivali u miru, poruka je kojom se Studentski zbor Sveučilišta u Splitu oprostio od preminulih studenata iz Posušja, prenosi mojfaks.com.

Troje su bili studenti Sveučilišta u Splitu, petero Sveučilišta u Mostaru

Preminula Mirela Rezo studirala je na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Splitu, a Marija Pavković i Stipe Romić na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, potvrdili su sa Sveučilišta u Splitu.

Advertisements

– U nezapamćenoj tragediji troje studenata Sveučilišta u Splitu završilo je nažalost svoj ovozemaljski put i sve nas zajedno ostavili u velikoj boli, tuzi i tišini. Prekinuti su njihovi snovi i želje, prekinuta je njihova mladost. Shrvani tugom i boli ovim putem želimo izraziti duboku iskrenu sućut obiteljima preminulih osmero mladih studenata čiji su životi i snovi prerano ugašeni, stoji u poruci Sveučilišta u Splitu.

Podsjetimo, jučer su sa Sveučilišta u Mostaru potvrdili kako su ostalih petero preminulih njihovi studenti. Ivan Miličević s Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike u Žana Pavković s Filozofskog fakulteta, Mia Soldo s Pravnog fakulteta, Stipe Pavković s Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Stjepan Jukić s Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Svi su bili 2001. godište, Dan žalosti u BiH

Beživotna tijela osmero mladih pronađena su u petak u vikendici mjestu Tribistovo u Općini Posušje u BiH. Ondje su slavili Novu godinu. Policija kaže kako su svi bili 2001. godište te se sumnja na gušenje.

– Izvršenim očevidom je utvrđeno da se najvjerojatnije radi o gušenju, a po nalogu dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, smrtno stradale osobe su prevezene na Odjel patologije SKB Mostar gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti, priopćeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.