Stotine građana Posušja zapalilo svijeće za osam tragično preminulih tinejdžera, sutra u cijeloj BiH Dan žalosti

Na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju večeras se okupilo nekoliko stotina građana koji su zapalili svijeće i odali počast osmero preminulih tinejdžera.


smrtovnica

Građani Posušja su, kako javljaju lokalniji mediji, bili u suzama zbog tragedije koja je jutros potresla Posušje, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu i region.

Smrt četiri djevojke i četiri mladića u vikendici u mjestu Tribistovo nedaleko od Posušja vidno je uznemirila građane ovog hercegovačkog grada koji su se večeras okupili u velikom broju kako bi odali počast žrtvama i izazili saučešće i podršku njihovim porodicama uz poruku da se nikome i nigdje ovo više ne dogodi.

SharedScreenshot

Tragedija se dogodila dok su mladi iz mjesta Rakitna i Posušja čekali Novu godinu. Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, do gušenja je došlo usljed problema s agregatom koji se nalazio u kući. Obdukcija tijela koja će biti izvršena u Mostaru pokazat će tačan uzrok smrti.

Preminuli su Ivan Miličević (rođen 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje), Stipe Romić (rođen 2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje), Mirela Rezo rođena 2001. u Švicarskoj, nastanjena u Posušju), Žana Pavković, rođena 2001. u Splitu, nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje), Mia Soldo (rođena 2001. u Splitu, nastanjena u Sutini, Posušje), Stipe Pavković (rođen 2001. u Mostaru, nastanjen u Vrpolju, Posušje) Marija Pavković (rođena 2001. u Splitu, nastanjena u Vrpolju, Posušje), Stjepan Jukić (2001. u Mostaru, nastanjen u mjestu Batin, Posušje).

Beživotna tijela jutros su pronašle osobe iz obližnje vikendice gdje su također mladi proslavljali Novu godinu.

Sutra će u cijeloj BiH odlukom Vijeća ministara biti Dan žalosti, dok je Vlada ZHK proglasila trodnevnu žalost. Brojni građani, kao i zvaničnici, te osobe iz političkog, vjerskog i kulturnog života uputile su telegrame saučešća porodicama.

Tuga do neba: Tragično je izgubljeno osam mladih života

Prijatelji stradalih u Posušju sa suzama u očima: Ne vjerujemo da ih nema