Mostarski studenti protestom ispred Rektorata zatražili ostavku rektora Zorana Tomića

 Mostarski studenti protestom ispred Rektorata zatražili ostavku rektora Zorana Tomića

“Dobro se živi kad imaš štelu”, “Nećemo klimati glavom”, poručili su studenti iz Mostara…

Studenti Sveučilišta u Mostaru nezadovoljni uslovima studiranja i činjenicom da im još uvijek nisu ispunjeni zahtjevi da se smanje školarine i realizuju redovna predavanja na fakultetima protestom ispred zgrade Rektorata su zatražili ostavku rektora Zorana Tomića.

Organizatori ističu kako su se okupili u malom broj zbog poštivanje epidemioloških mjera, ali da to njihovu snagu ne umanjuje u borbu za bolji položaj studenata od koje neće odustati, prenosi Klix.

Organizatorica Lea Galić je kazala da su studenti primorani svoja prava tražiti na ulicama jer se ne poštuju u nadležnim institucijama.

 – Vjerujem da ćemo našom borbom uspjeti i da ćemo ipak postići određeni napredak. Želimo razgovarati i ljudi moraju znati za naše probleme. i online predavanjima i nije nam lako u ovoj situaciji, kazala je Galić. Dodaje da se od prošlog protesta koji je održan prije mjesec dana ništa u životima studenata nije promijenilo.

 – Nastavljamo borbu, iako smo u međuvremenu ignorisani od svih, kazala je Galić navodeći da je šutnja nadležnih ustvari ono najviše brine i ljuti studente.

Njezin kolega Dario Hrkać je od rektora Sveučilišta Zorana Tomića zatražio je ostavku.

 – Tražimo rektorovu ostavku zbog neodržavanja zahtjeva studenata i diskriminacije studenata po pitanju političkog opredjeljenja, što nas je nazvao politikantima i cijeli prosvjed nazvao politikom. Dosad smo razgovarali s predsjednicom Studentskog zbora, ali to nije dovoljno i od toga ionako nije bilo ništa. Naši zahtjevi su i danas isti, dok ostali šute, poručio je Hrkać ispred zgrade Rektorata u Mostaru.

Možda te i ovo zanima?