Sveučilište u Mostaru dobiva još jedan fakultet

Nakon Senata predmet će se uputiti u daljnje procedure u skladu sa zakonskim propisima i procedurama.


sveuciliste u mostaru e1717155037663

Usvajanjem Odluke na sjednici Senata Sveučilišta u Mostar pokrenut je postupak utemeljenja Teološko-katehetskoga instituta kao nove ustrojbene jedinica SUM-a. Nakon Senata predmet će se uputiti u daljnje procedure u skladu sa zakonskim propisima i procedurama.

Teološko-katehetski institut osnovan je 1987. godine te ima obilježje visokoškolskoga znanstveno-nastavnog crkvenog učilišta teološko-katehetskih i religijsko-pedagoških znanosti na kojemu se poučava o bogoslovnim i filozofskim znanostima, religijskoj pedagogiji i katehetici te drugim društvenim i humanističkim znanostima koje pripadaju kršćanskoj i općoj kulturi, objavljeno je na službenoj stranici Sveučilišta u Mostaru, prenosi Jabuka.tv.

Također, na sjednici je donesena Odluka o raspisivanju konkursa za izbor/reizbor u znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja, a usvojen je i Gender akcijski plan rodne ravnopravnosti na Sveučilištu u Mostaru.

Nastavno osoblje SUM-a bogatije je za četiri docenta, tri viša asistenta i jednoga asistenta. Odlukom Senata SUM će biti nakladnik znanstvene monografije udžbenika, zbornika i knjiga iz različitih područja.