Sve za studente na jednom mjestu: STUDOMAT slavi šesti rođendan

Na današnji dan 2012. godine osnovan je STUDOMAT.ba, najveća online mreža studenata i mladih u regionu.


STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Advertisements

U Bosni i Hercegovini nije postojala uređena i ažurna internet adresa na kojoj su studenti i mladi mogli na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije o ovoj tematici, te je zbog toga i nastala ideja za pokretanjem ovog tematski fokusiranog portala.

STUDOMAT je ubrzo nakon pokretanja izašao iz granica Bosne i Hercegovine i postao regionalni lider u informisanju studenata i mladih. Od 2015. godine dio mreže je postao i portal Školski.ba koji okuplja školarce, roditelje i nastavnike. Na taj način, stvorena je mreža koja nudi informacije i servise korisne od predškolskog do visokog obrazovanja.

U toku 2015. i 2016. godine zaštitno lice portala bio je poznati bh. glumac Moamer Kasumović.

U maju 2015. godine Facebook stranica portala STUDOMAT.ba došla je do 100.000 fana, a u oktobru iste godine STUDOMAT je pokrenuo i Android aplikaciju.

Advertisements

FORUM je dinamična internet zajednica koja broji više od 24.200 članova i omogućava brzu razmjenu mišljenja, znanja i iskustava. Postanite dio najveće internet zajednice studenata u BiH. Registrujte se klikom ovdje.

SKRIPTARNICA je dio portala u kojem možete pronaći pomoćne materijale za pripremu ispita, propise koji uređuju oblasti obrazovanja, te studentskog i omladinskog organizovanja i ostale materijale vezane za tematiku portala. Posjetite Skriptarnicu klikom ovdje.

INFOCENTAR je studentski adresar u kojem možete pronaći informacije o univerzitetima i fakultetima u Bosni i Hercegovini, studentskom smještaju i servisima, stipenditorima i konsultantima, studentskim udruženjima i organizacijama, kao i informacije o institucijama nadležnim za oblast visokoškolskog obrazovanja. Posjetite Infocentar.

STUDOMAT u saradnji sa drugim organizacijama organizuje i sarađuje na realizaciji mnogih društveno korisnih projekata kao što su Debatologija u saradnji sa Centrom za kulturu dijaloga i Infopol u saradnji sa Omladinskim programom BH radija 1.

STUDOMAT se zahvaljuje mladima i studentima koji svakodnevno posjećuju i koriste naše servise, kao i svim saradnicima i partnerima koji su doprinijeli razvoju ovoga projekta.

(STUDOMAT.ba)