Pripremite kosu za ljeto i saznajte koji su to najbolji proizvodi za njegu kose

Ljeto nam dolazi, sve više znamo koliko je upravo sada važna pravilna i kvalitetna njega kose, pa smo tako i u potrazi za proizvodima koji u sebi sadrže zaštitu za kosu od sunca i UV filtere za zaštitu kose od UV zračenja.


Hairdresser straightening long hair with hair irons
Foto: Envato

Teško da postoji neko ne samo u Sarajevu, nego puno šire na teritoriji BiH ali i izvan nje, kome je potrebno dodatno objašnjenje za to šta su i gdje se nalaze frizerski saloni IMAGE. I nemojte da vas prva rečenica odvede u pogrešnom pravcu i pomislite da je ovo uobičajena PR priča, nalik onima koje ste čitali ranije i drugdje, jer nije. Stavimo po strani sad činjenicu da se radi o zaista popularnim salonima koji, sudeći po popunjenosti termina i školskom primjeru lojalnih kupaca koji se vraćaju na omiljeno mjesto i kojima nije potreban neki poseban dodatni reklamni prostor, brend IMAGE zapravo predstavlja puno više. Odavno je cijela priča zaokružena sa Senad Hair Academy, obrazovnom ustanovom posvećenoj edukaciji frizera. Senad Šehić, vlasnik i čovjek s višedecenijskim iskustvom, je uz pomoć i podršku svoje porodice i saradnika na vrijeme i ispravno shvatio da je naše samo ono što podijelimo i da je najpouzdaniji put do kvalitete da taj kvalitet stvarate sami. Imajući ozbiljno veliko iskustvo sa tržištem u BiH, pokrenuo je akademiju frizerske umjetnosti, podijelivši tako najvrjedniji kapital, znanje. Cijeli niz godina na Senad Hair Academy se rade temeljite i sveobuhvatne radionice koje su do danas prozivele i na tržište rada stavile nebrojene vrijedne ruke vještih meštara svog zanata.

– Razvojem tehnologija i dostupnošću cijele jedne riznice znanja i savjeta, a družeći se s mladim i znanja željnim ljudima kroz naše edukacijske procese na akademiji, shvatili smo da postoji potreba i za shopom koji će imati kvalitetne proizvode potrebne za ispravnu njegu kose, kaže Benjamin, mladi i posvećen frizerski stručnjak, koji je uz oca Senada tehnički od malih nogu uključen u posao i temeljito proučava trendove i potrebe tržišta.

– Zahvalni na mogućnosti da to zaista i uradimo, odlučili smo pokrenuti još jedan ogranak – Senad Hair Academy Online Shop. Čini mi se – u najbolje vrijeme, tvrdi Benjamin.

SHOP LOGO

Da je vrijeme zaista i bilo dobro pokazuje činjenica da je ovo prvi takav specijaliziran shop u zemlji koji ima najpoznatije brendove i trenutno u svijetu najpopularnije proizvode za njegu kose. Revlon Professional, Olaplex, Moroccanoil, milk_shake, K18, Macadamia Oil, Wella Professionals, Davines, TIGI i Melani’s brendovi su koje poznaju čak i oni kojima ovo nije primarna sfera interesovanja. Radi se o impresivno velikoj bazi podijeljenoj po kategorijama, brendovima i tipovima kose. Dodatna prednost shopa je da, kada vam zatreba dodatni savjet ili imate specifično pitanje, na njih odgovaraju i savjetuju frizeri i frizerke sa dugogodišnjim iskustvom u njezi kose, bilo uživo ili online – ovaj odabir ostaje na kupcima. Naime, svi proizvodi koji se nalaze u ponudi su detaljno ispitani i testirani od strane frizera iz frizerskih salona IMAGE i edukatora iz Senad Hair Academy.

packshot 2 1

Senad Hair Academy Shop u praksi funkcioniše kao bilo koja druga prodavnica. Nakon posjete shopu i odabira proizvoda kupovina se zaključuje a narudžba je, ovisno o tome odakle naručujete, na vašim vratima za 1 do 3 radna dana. Kako bi se na najmanju moguću mjeru sveo rizik u kupovini, omogućeno je plaćanje pouzećem i nakon provjere paketa.

Ljeto nam dolazi, sve više znamo koliko je upravo sada važna pravilna i kvalitetna njega kose, pa smo tako i u potrazi za proizvodima koji u sebi sadrže zaštitu za kosu od sunca i UV filtere za zaštitu kose od UV zračenja. Dakle, pravo je vrijeme da upravo sada posegnemo za  om.

Klikom na link ulazite u magičan svijet savršeno dobrih proizvoda.