Studentski recepti: Zapečena tjestenina s kobasicama

Vrlo jednostavan recept, idealan za studente.

 Studentski recepti: Zapečena tjestenina s kobasicama

Kome nisu poznati oni dana kada jednostavno nemamo ideju što skuhati za ručak. Naša čitateljica Mateja Martinković dala nam je recept koji njoj uvijek spasi dan, za zapečenu tjesteninu s kobasicama.

Vjerujemo da će mnogi već danas poželjeti za ručak pripremiti ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.

Sastojci za zapečenu tjesteninu s kobasicama (do šest osoba):

  • 500 g tjestenine penne (cijeli paket)
  • 2 para kobasica
  • 20 dag sira
  • 200 g pasirane rajčice (passata)
  • 100 ml ulja
  • 2 češnjaka (ako volite)
  • začini: sol, vegeta, papar, čili i vlasac

Priprema

1. Narezane kobasice pecite na ulju sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte pasiranom rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.

2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (po želji dodajte i malo vegete). Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodaje začine. Sve to premjestite u posudu za pečenje.

3. Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stepeni. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.

Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će pasati i domaće kiselo zelje, piše zadovoljna.hr.

Možda te i ovo zanima?