Studentski recepti: Zapečena tjestenina s kobasicama
Vrlo jednostavan recept, idealan za studente.
Kome nisu poznati oni dana kada jednostavno nemamo ideju što skuhati za ručak. Naša čitateljica Mateja Martinković dala nam je recept koji njoj uvijek spasi dan, za zapečenu tjesteninu s kobasicama.
Vjerujemo da će mnogi već danas poželjeti za ručak pripremiti ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.
Sastojci za zapečenu tjesteninu s kobasicama (do šest osoba):
- 500 g tjestenine penne (cijeli paket)
- 2 para kobasica
- 20 dag sira
- 200 g pasirane rajčice (passata)
- 100 ml ulja
- 2 češnjaka (ako volite)
- začini: sol, vegeta, papar, čili i vlasac
Priprema
1. Narezane kobasice pecite na ulju sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte pasiranom rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.
2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (po želji dodajte i malo vegete). Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodaje začine. Sve to premjestite u posudu za pečenje.
3. Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stepeni. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.
Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će pasati i domaće kiselo zelje, piše zadovoljna.hr.
STUDOMAT.BA