Ako želiš malo egzotike u svojoj svakodnevnoj studentskoj kuhinji, onda iskoristi ovaj recept za havajsku pizzu.

Ovo je odlična večera za tebe i tvoje društvo subotom uveče, kada svi želite da se malo opustite i zaboravite na stroga pravila ishrane.

Ananas na pizzi oduvijek izaziva kontroverze. Neki su za, a neki strogo protiv. Ne znaš dok ne probaš, zar ne?

Sastojci za havajsku pizzu:

  • cca 280g tijesta za pizzu (domaćeg ili kupljenog)
  • 1/2 šolje pizza sosa
  • 1 šolja isjeckanog mozzarella sira
  • 1/4 kilograma isječene kuvane šunke
  • 1 šolja dobro ocijeđenih komadića ananasa, svježih ili konzerviranih

Priprema:

Zagrij rernu na 250 stepeni. Razvuci tijesto na 30cm. Nanesi prvo ravnomjerno sos po tijestu, a zatim dodaj sir, kuvanu šunku i na kraju nasjeckani ananas. Ubaci pizzu u prethodno zagrijanu rernu i peci na istoj temperaturi 13 do 14 minuta, piše ultra.ba.

Kada vidiš da je sir istopljen, trebalo bi i da je tijesto pečeno.

Uživaj u večeri s prijateljima uz havajsku pizzu! Prijatno!