Ovu tortu je toliko jednostavno i brzo napraviti da ćete je praviti cijelo ljeto. Priprema se od dvije kreme – od vanilije i čokolade, a za podlogu se stavljaju keksi kao kod cheesecakea.

Sastojci:

  • 170 g keksa od čokolade
  • 50 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade
  • 500 g vrhnja za šlag
  • malo arome vanilije
  • 200 g kondenziranog mlijeka
  • 2 žlice kakaa

Priprema:

Usitnite kekse u blenderu pa ih u posudi pomiješajte s otopljenim maslacem i žlicom vrhnja. Promiješajte i utisnite u kalup za tortu, kao da radite cheesecake

Potom u mikrovalnoj otopite crnu čokoladu sa 100 g vrhnja. U drugoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja s vanilijom pa dodajte kondenzirano mlijeko. Odvojite kremu na dva dijela pa u jedan dio umiješajte kakao.

Na kraju stavljajte obje kreme na podlogu kako je pokazano niže u videu. Površinu torte zagladite pa premažite otopljenom čokoladom. Stavite je u zamrzivač na nekoliko sati, a izvadite 20 minuta prije posluživanja, prenosi Atma.

Pogledajte kako napraviti ovu sladoled tortu u videu:

https://www.youtube.com/watch?v=gO68nxk67qk

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!